Καθηγητής του ΜΙΤ R.Levi: «Πολλοί επιστήμονες διαφωνούν με το αφήγημα – Αν μιλήσουν εξαλείφονται»

«Είμαι κάποιος που τυγχάνει να είναι επιστήμονας που αμφισβητεί το πρόσφατο αφήγημα»

Καθηγητής του ΜΙΤ R.Levi: «Πολλοί επιστήμονες διαφωνούν με το αφήγημα – Αν μιλήσουν εξαλείφονται»

Τα όσα είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες ο καθηγητής του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, όταν και είχε πει ότι κορυφαίοι επιστήμονες φοβούνται να μιλήσουν, επιβεβαίωσε ο Retsef Levi.

Ο Retsef Levi είναι καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο MIT Sloan School of Management. Είναι μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Επιχειρήσεων στο MIT Sloan και συνεργάζεται με το Κέντρο Επιχειρησιακών Ερευνών του MIT (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης). Ο Levi υπηρετεί επίσης ως Συνδιευθυντής Σχολής του MIT Leaders for Global Operations (LGO).

Ο καθηγητής μιλώντας σε επιτροπή για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού υποστήριξε ότι πολλοί επιστήμονες, όπως και αυτός διαφωνούν με το αφήγημα των κυβερνήσεων, όμως λίγοι είναι διαθέσιμοι να μιλήσουν γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «θα τους εξαλείψουν».

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το όνομά μου είναι Retsef Levi, είμαι καθηγητής στο MIT από το 2006.

Δεν συμμετέχω σε σύγκρουση συμφερόντων και μιλώ μόνο για λογαριασμό μου, χωρίς να εκπροσωπώ την θέση του MIT.

Η ακαδημαϊκή μου έρευνα είναι στον τομέα της προηγμένης ανάλυσης διαχείρισης κινδύνου, έχοντας εργαστεί εκτενώς με συστήματα υγείας καθώς στην παραγωγή βιολογικών σε συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρείες, με πολλαπλά συμβόλαια και βραβεία FDA.

Είμαι ένας άπληστος οπαδός της σύγχρονης ιατρικής.

Εγώ και τα έξι παιδιά μου. Είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι με όλα τα παραδοσιακά εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων κατά της γρίπης.

Προσωπικά έχω εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Moderna.

Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι αριστερός, είμαι απλώς κάποιος που τυγχάνει να είναι επιστήμονας που αμφισβητεί το πρόσφατο αφήγημα που κυριαρχεί στις πολιτικές δημόσιας υγείας!

Ξέρω πολλούς επιστήμονες και υγειονομικούς επαγγελματίες, οι οποίοι όπως και εγώ πιστεύουν ότι η τρέχουσα αφήγηση είναι ακραία και λανθασμένη αλλά πολύ λίγοι από αυτούς είναι πρόθυμοι να μιλήσουν.

Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τους κατηγορήσω, γιατί κάθε προσπάθεια παρέκκλισης από το σύνηθες αφήγημα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τείχος απόρριψης εχθρότητας και ακόμη και εξάλειψης από την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων χρηματοδοτικών φορέων από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και το χειρότερο απ’ όλα από την ίδια την επιστημονική κοινότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.