Εκλογές το φθινόπωρο. Ό,τι κι αν λένε οι κυβερνητικοί!

Από σήμερα η Αυστρία σε lockdown – Nεκρή πόλη η Βιέννη – Ακολουθούν και άλλες χώρες

Και οι Αυστριακοί είχαν πιστέψει ότι θα έπαιρναν την ελευθερία τους πίσω...

Από σήμερα η Αυστρία σε lockdown – Nεκρή πόλη η Βιέννη – Ακολουθούν και άλλες χώρες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Λόγω της ραγδαίας έξαρσης των κρουσμάτων, από τα μεσάνυχτα η Αυστρία παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις. Η Βιέννη έχει μετατραπεί σε έρημη πόλη καθώς στους πολίτες επιτρέπεται η έξοδος από τα σπίτια τους για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Το τοπίο με κλειστά τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές είναι απόκοσμο, παραμονές των εορτών και μόνον η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε κτίρια και δρόμους σπάει τη μονοτονία μαζί με τους λιγοστούς πολίτες που κυκλοφορούν στους μέχρι χθες πολύβουους δρόμους.

Στους Αυστριακούς η έξοδος από τις κατοικίες τους επιτρέπεται μόνον για τη μετάβαση στις εργασίες τους, σε γιατρό, για τα αναγκαία ψώνια και για άθληση, πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις με δεκάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν κατά του lockdown και να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει το τελευταίο κύμα.

Με το lockdown η κυβέρνηση της Αυστρίας ήλθε να σπάσει προηγούμενες δεσμεύσεις της ότι τα σκληρά περιοριστικά μέτρα για την υγειονομική κρίση θα αποτελούσαν παρελθόν. Στη διάρκεια του καλοκαιριού ο τότε καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε σπεύσει να κηρύξει το τέλος της πανδημίας στη χώρα, αλλά η βραδύτητα στην εμβολιαστική εκστρατεία, η έκρηξη του αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων οδήγησαν στο αναπόφευκτο.

Αρχικά ο νέος καγκελάριος, ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ έβαλε μπλόκο στους ανεμβολίαστους σε δημόσιους χώρους. Κι όταν κι αυτό το μέτρο αποδείχθηκε αναποτελεσματικό ανακοίνωσε πανεθνικό lockdown για 20 μέρες.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά στην Αυστρία, αν και οι Αρχές ζήτησαν από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στα σπίτια τους, ενώ συνίσταται η τηλεργασία.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.