ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Κύμα» lockdown στην Ευρώπη: «Κλείνει» και η Ιταλία – Η απόλυτη αποκαθήλωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο της εστίασης στην Ιταλία

«Κύμα» lockdown στην Ευρώπη: «Κλείνει» και η Ιταλία – Η απόλυτη αποκαθήλωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Μια ακόμη χώρα η οποία χρησιμοποίησε κατά κόρον τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αποφασίζει να επιβάλλει μέτρα lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο λόγος για την Ιταλία και συγκεκριμένα για την τοπική αυτοδιοίκηση στην αυτόνομη βορειοανατολική περιφέρεια Άνω Αδίγη.

Πιο συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, θα είναι υποχρεωτική η προστατευτική μάσκα σε ανοικτούς χώρους και η μάσκα Ffp2 για την χρήση των μέσων μεταφοράς.

Παράλληλα, σε είκοσι δήμους που βρίσκονται στην Άνω Αδίγη (σε μεγάλο μέρος πρόκειται για γερμανόφωνη περιοχή), στους οποίους καταγράφονται και τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων, αποφασίσθηκε η επιβολή ακόμη αυστηρότερων μέτρων που θυμίζουν… μίνι lockdown, με κλείσιμο των καφέ και των εστιατορίων στις 6 το απόγευμα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Προς το παρόν, θα παραμείνουν ανοικτά τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, στα οποία, όμως, επιτρέπεται η είσοδος μόνον με «πράσινη κάρτα εμβολιασμένου». Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, τέλος, αναμένεται μεγάλη μείωση των κρατήσεων, Ιταλών και Αυστριακών τουριστών, για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Προανήγγειλε lockdown στην Γερμανία η Μέρκελ

Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, δήλωσε πως μέχρι το τέλος του χειμώνα όλοι στη χώρα θα είναι ή εμβολιασμένοι ή θα έχουν νοσήσει ή… θα έχουν πεθάνει από κορωνοϊό!

Αμέσως μετά, μια «βόμβα» επεφύλασσε και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ουσιαστικά προανήγγειλε lockdown, περιγράφοντας την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γερμανία ως δραματική και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ως ανεπαρκή!

Με τη νέα εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), σύμφωνα με πηγή του κόμματος. Δηλώσεις που προκάλεσαν και… πτώση του ευρώ.

Την ίδια ώρα, σε lockdown έχει μπει και επίσημα η Αυστρία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα. Το μέτρο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων το Σαββατοκύριακο, ενώ σε Βέλγιο και Ολλανδία ξέσπασαν ταραχές λόγω της επιστροφής των περιορισμών για την αντιμετώπιση της covid-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι όλες σχεδόν οι χώρες που χρησιμοποίησαν μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων προχωρούν πλέον σε ολικό lockdown.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.