
Άμεση και απόλυτη επιβεβαίωση των όσων σας αναφέραμε στο pronews.gr, καθώς μετά τη νέα σύσταση του ECDC για τις αναμνηστικές δόσεις η κυβέρνησης της Γαλλίας αναμένεται να κάνει σήμερα σχετικές ανακοινώσεις.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, στην οποία θα ανακοινώσει ότι θα αρχίσουν να χορηγούνται αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε όλους τους ενηλίκους ανεξαίρετα, καθώς και αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση μασκών και το υγειονομικό πάσο.
Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε χθες Τετάρτη ότι θα δώσει έμφαση στην εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση και θα διευρύνει το πρόγραμμα χορήγησης ενισχυτικών δόσεων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί lockdown, μέτρο που επιβάλλεται για ακόμη μια φορά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το BFMTV και τη Figaro, το μεσοδιάστημα από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού ως τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα μειωθεί από τους έξι μήνες στους πέντε, ενώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι βεβαιώσεις πως υποβλήθηκαν σε τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι έγκυρες μόνο για μια ημέρα.
Οι αναμνηστικές δόσεις θα γίνουν προσεχώς υποχρεωτικές για την ανανέωση της εγκυρότητας του υγειονομικού πάσου – το οποίο είναι πλέον απαραίτητο στη Γαλλία για να επιτρέπεται να εισέλθει κανείς σε εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους, μουσεία και ευρύτερα χώρους που υποδέχονται κοινό, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.
Eπίσης αυτό που αναμένεται να αλλάξει είναι το ηλικιακό όριο για την τρίτη δόση, καθώς μέχρι στιγμή στην Γαλλία όσοι είναι άνω των 65 ετών πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν και τρίτη δόση γιατί αλλιώς χάνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και όλα τα προνόμια. Πλέον αυτό αναμένεται να ισχύει για όλους τους ενήλικες.
Φυσικά μετά την Γαλλία θα ακολουθήσει η Ελλάδα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει δηλώσει ότι μόλις υπάρξει κεντρική οδηγία από την Ευρώπη θα προχωρήσει σε σχετικές αλλαγές.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.
Χθες Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 32.591 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι ασθενείς με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) πλησιάζουν το όριο των 1.500 (είναι 1.483).
Μέχρι χθες ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία ανερχόταν σε 118.705 νεκρούς επί συνόλου 7,48 εκατ. μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.