Γερμανία: Δωρεάν προφυλακτικά και κάνναβη τα «δώρα» της νέας κυβέρνησης στους νέους

Γερμανία: Δωρεάν προφυλακτικά και κάνναβη τα «δώρα» της νέας κυβέρνησης στους νέους

Δωρεάν προφυλακτικά και νομιμοποίηση της κάνναβης είναι τα «δώρα» που κομίζει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας για τη νέα γενιά.

Εκτός από τη νομιμοποίηση της κάνναβης, ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός που θα ηγηθεί της ατμομηχανής της Ευρωζώνης, θέλει να έχει ευχαριστημένους τους νέους.

Τα κόμματα που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναλάβουν στη μετά-Μέρκελ εποχή – Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες – συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να διασφαλίσουν δωρεάν αντισύλληψη για τους νέους.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», στόχος της νέας κυβέρνησης του Βερολίνου είναι να μπορούν οι νέοι να λαμβάνουν δωρεάν προφυλακτικά και αντισυλληπτικά μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτά δηλαδή θα επωμιστούν το κόστος της αντισύλληψης.

Επιπλέον, τα τρία κόμματα εκτιμούν ότι, από την ηλικία των 16 και άνω, οι Γερμανοί θα μπορούν να λαμβάνουν δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να κάθονται στο τιμόνι μόνο συνοδεία ενήλικα.

Για τα «δώρα» της νέας γενιάς, τα τρία κόμματα έδωσαν τα χέρια.

Διαφωνίες για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο, οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών ερίζουν για το φλέγον θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid.

Στα κόμματα των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους τάσσονται υπέρ του μέτρου, όχι όμως και οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού «Der Spiegel» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα έδειξε ότι, το 72% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επιβολής υποχρέωσης εμβολιασμού, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 20%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.