Γερμανία: Παράνομοι εμβολιασμοί με μη εγκεκριμένα εμβόλια σε πολίτες

Γερμανία: Παράνομοι εμβολιασμοί με μη εγκεκριμένα εμβόλια σε πολίτες

Έντονη η ανησυχία έχει δημιουργηθεί στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Γερμανίας με τον παράνομο εμβολιασμό τουλάχιστον 50 ατόμων. Συγκεκριμένα στην πόλη Lübeck είχε στηθεί παρανόμως ένα αυτοσχέδιο εμβολιαστικό κέντρο και έκαναν «τρυπήματα» με μη εγκεκριμένα σκευάσματα σε ανθρώπους.

Η γερμανική αστυνομία έκλεισε το παράνομο κέντρο στο αεροδρόμιο της πόλης καθώς υπήρχαν άτομα που μπορεί να έχουν λάβει μη εξουσιοδοτημένο εμβόλιο κατά της COVID-19.

Ένα από τα γραφεία στο αεροδρόμιο στην πόλη της Βαλτικής με περίπου 217.000 κατοίκους είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο κέντρο εμβολιασμού, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία. Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν στις εγκαταστάσεις το Σάββατο βρήκαν ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν. Περίπου 150 άτομα ήταν στον χώρο του check-in και άλλα 80 περίμεναν από έξω.

Ο εμβολιασμός με μη εξουσιοδοτημένο σκεύασμα αποτελεί ποινικό αδίκημα βάσει του γερμανικού νόμου περί φαρμακευτικών προϊόντων. Ωστόσο, περίπου 50 άτομα ήδη εμβολιάστηκαν πριν έρθουν οι αρχές.

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν έγιναν συλλήψεις, αλλά οι αστυνομικοί συνέλεξαν δείγματα εμβολίων, έγγραφα και σύριγγες, ενώ κατέγραψαν και τα προσωπικά στοιχεία των παρευρισκομένων.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις γερμανικές αστυνομικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αεροδρόμιο του Lübeck ανήκει στον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία, εφευρέτη και γιατρό, Winfried Stöcker που ίδρυσε την εταιρεία εργαστηριακών διαγνώσεων στη Γερμανία Euroimmun, ο οποίος είχε γίνει πρωτοσέλιδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω των ισχυρισμών ότι είχε αναπτύξει το δικό του εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο επιχειρηματίας είπε στο Spiegel νωρίτερα φέτος ότι το εμβόλιό του είχε αποτελεσματικότητα 97% και δεν εμφάνισε σημαντικές παρενέργειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.