ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυστρία: Με… €2.700 πρόστιμο τιμωρήθηκε γιατρός που ακρωτηρίασε λάθος πόδια ασθενούς

Τον παράγοντα του «ανθρώπινου λάθους» επικαλέστηκε η ίδια για να αιτιολογήσει το τραγικό αυτό λάθος

Αυστρία: Με… €2.700 πρόστιμο τιμωρήθηκε γιατρός που ακρωτηρίασε λάθος πόδια ασθενούς

Το πρόστιμο των 2.700 ευρώ καλείται να πληρώσει η χειρουργός που ακρωτηρίασε το λάθος πόδι ενός ηλικιωμένου ασθενούς της στην Αυστρία.

Η 43χρονη επικαλέστηκε τον παράγοντα του «ανθρώπινου λάθους» για να αιτιολογήσει το λάθος της, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν ένοχη για βαριά αμέλεια και της επέβαλε πρόστιμο €2.700, ορίζοντας αναστολή για το μισό ποσό, σύμφωνα με εκπρόσωπο των δικαστικών αρχών την Τετάρτη.

Η χειρούργος είχε σημαδέψει το λάθος πόδι του 82χρονου ασθενούς πριν την επέμβαση του ακρωτηριασμού του που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην πόλη Φράιστατ της Αυστρίας. Η ίδια συνειδητοποίησε το λάθος της δυο ημέρες μετά την επέμβαση/

Το δικαστήριο απέδωσε €5.000 αποζημίωση συν τόκους στη χήρα του ασθενούς, ο οποίος πέθανε πριν η υπόθεση φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Η χειρούργος κατέθεσε ότι έγινε ένα λάθος στην αλυσίδα ελέγχου του χειρουργείου. Έκτοτε έχει μετακινηθεί σε άλλη κλινική, ενώ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διοίκηση του νοσοκομείου δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι «οι αιτίες και οι συνθήκες του ιατρικού λάθους έχουν αναλυθεί λεπτομερώς», ενώ τέθηκαν σε κίνηση εσωτερικές διαδικασίες, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με την ιατρική ομάδα και έγινε μετεκπαίδευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.