ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Εν έτη 2021: Αυτές είναι οι χώρες με τους περισσότερους σκλάβους – Τί δείχνουν τα στοιχεία

Τα Hotspot της Σύγχρονης Σκλαβιάς

Εν έτη 2021: Αυτές είναι οι χώρες με τους περισσότερους σκλάβους – Τί δείχνουν τα στοιχεία

Περίπου το 10,5 % του πληθυσμού της Βόρειας Κορέας , συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών εργαζομένων και των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, κατηγοριοποιούνται ως σύγχρονοι σκλάβοι σύμφωνα με στοιχεία του Walk Free Foundation.

Ενώ αυτό αντιστοιχεί μόνο στο 7 % περίπου του γενικού συνόλου των εκτιμώμενων σύγχρονων σκλάβων σε όλο τον κόσμο, ο Florian Zandt της Statista επισημαίνει ότι μόνο μία άλλη χώρα στον κόσμο πλησιάζει αυτό το μέγεθος μεριδίου πληθυσμού όπως δείχνει το διάγραμμά.

Με 9,3 % ή εκτιμώμενο αριθμό 451.000 σύγχρονων σκλάβων , η αφρικανική χώρα της Ερυθραίας έρχεται στη δεύτερη θέση στην κατάταξη ανάλυσης δεδομένων από το 2018. Ενώ το Πακιστάν έχει πληθυσμιακό μερίδιο μόνο 1,7 % που ζει σε συνθήκες σκλάβου, στην πραγματικότητα βρίσκεται στην τρίτη θέση στον κόσμο αν εξετάσουμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που υποφέρουν από καταναγκαστική εργασία ή καταναγκαστικό γάμο ανά χώρα μετά την Κίνα και την Ινδία.

Το Walk Free Foundation κατηγοριοποιεί τους σύγχρονους σκλάβους ως θύματα κακοποίησης στο χώρο εργασίας, δουλείας με χρέη, καταναγκαστικού γάμου και σεξουαλικής εμπορίας μεταξύ άλλων παραγόντων .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ληφθούν συγκεκριμένοι αριθμοί, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός μοντελοποίησε την ανάλυσή του σε δεδομένα από δημοσκοπήσεις της Gallup σε 48 χώρες καθώς και σε αξιολογήσεις παραγόντων κινδύνου σε ατομικό και εθνικό επίπεδο, όπως ένοπλες συγκρούσεις, ζητήματα διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων εργατικών νόμων, έλλειψη βασικών ανάγκες, την κατάσταση των ομάδων που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, όπως οι μετανάστες και οι γυναίκες, καθώς και τα γενικά επίπεδα ανισότητας στις χώρες που περιλαμβάνονται στην έκθεσή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.