ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αυτή είναι ζωή: Σε αυτή τη χώρα σταματούν και τις 5 μέρες εργασία την εβδομάδα – Μόνο 4 ώρες τις Παρασκευές

Και οι απολαβές στα ύψη

Αυτή είναι ζωή: Σε αυτή τη χώρα σταματούν και τις 5 μέρες εργασία την εβδομάδα – Μόνο 4 ώρες τις Παρασκευές

Δεν έφτανε ο μέσος μισθός 6000 δολάρια, δεν έφτανε το πενθήμερο, πλέον στα Η.Α.Ε. θα δουλεύουν μόνο 4 ώρες την Παρασκευή με απόφαση του κράτους, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν περισσότερες ώρες να φορτίζουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέφουν στην εργασία τους ξεκούραστοι.

Στη προσπάθεια τους να προσελκύσουν μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ξένους εργαζόμενους με προσόντα, τα Η.Α. Ε παίρνουν μια τολμηρή απόφαση, την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο το 8ωρο είναι μακρινή ανάμνηση και πολλοί εργοδότες αναγκάζουν τους υπαλλήλους να μένουν παραπάνω ώρες μέχρι εξαντλήσεως.

Στο δημόσιο όμως θα συνεχίσουν να δουλεύουν 5 μέρες, και μεταθέτουν για το μέλλον τις όποιες αλλαγές.

«Η ευθυγράμμιση με τις παγκόσμιες αγορές θα καταστήσει ευκολότερες για εμάς τις διεθνείς συνεργασίες. Θα αυξήσει τις ημέρες που κάνουμε δουλειές με τον υπόλοιπο κόσμο», εξηγεί ο Nabil Alyousuf, επικεφαλής της International Advisory Group, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι.

Και οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Για πρώτη φορά θα θεσπιστεί κατώτατος μισθός, ώστε να εξαλειφθούν οι αδικίες που υφίστανται κυρίως εργάτες χειρωνακτικών εργασιών.

Ενώ συζητείται και κάποιο είδος ασφάλειας, γιατί στη χώρα παρατηρούνται πολλά εργατικά ατυχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Η. Α. Ε. ανοίγουν το δρόμο στις μουσουλμανικές χώρες που στα εργατικά δικαιώματα είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τον δυτικό κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.