Ρωσία: Ανησυχία Β. Πούτιν για την κατάσταση στα σύνορα Αφγανιστάν – Τατζικιστάν

Ρωσία: Ανησυχία Β. Πούτιν για την κατάσταση στα σύνορα Αφγανιστάν – Τατζικιστάν

Η κατάσταση ασφαλείας στα σύνορα Αφγανιστάν-Τατζικιστάν προκαλεί ανησυχία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αξιολογώντας την ως έναν κίνδυνο τον οποίο η Μόσχα προσπάθησε να μετριάσει, ενισχύοντας τη στρατιωτική της βάση στο Τατζικιστάν με όπλα και άλλο εξοπλισμό.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα σύνορα με το Αφγανιστάν προκαλεί κάποια ανησυχία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Τατζικιστάν, Εμομαλί Ραχμόν, τονίζοντας παράλληλα ότι η ρωσική στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν αποτελεί ένα από τα σημαντικά στοιχεία ασφάλειας στην περιοχή.

«Η στρατιωτική μας βάση, την οποία μαζί δημιουργήσαμε κάποτε, εξελίσσεται παρ’ όλα αυτά και αποτελεί ένα από τα σημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια στην περιοχή», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

Το ενδεχόμενο διείσδυσης ισλαμιστών μαχητών από το Αφγανιστάν στο Τατζικιστάν και σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας προκαλεί ανησυχία στη Μόσχα, η οποία βλέπει την περιοχή ως αμυντικό μαξιλάρι στα νότια σύνορα της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει αυτόν τον μήνα ότι ενισχύει τη στρατιωτική της βάση στο Τατζικιστάν με 30 νέα άρματα μάχης και ότι οι δυνάμεις της εκεί πραγματοποίησαν ασκήσεις με συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.