ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Βόμβα» από ΗΠΑ: Αγωγή εναντίον των Big Pharma για χρηματοδότηση της διεθνούς τρομοκρατίας

«Βόμβα» από ΗΠΑ: Αγωγή εναντίον των Big Pharma για χρηματοδότηση της διεθνούς τρομοκρατίας

Oi Big Pharma Pfizer, Astra Zeneca, Johnson & Johnson χρηματοδοτούσαν τρομοκράτες στο Ιράκ; Εφετείο των ΗΠΑ επαναφέρει αγωγή εναντίον αυτών των εταιρειών. Σύμφωνα με τους ενάγοντες οι εταιρίες με τα συμβόλαιά που συνήψαν με το υπουργείο Υγείας του Ιράκ βοήθησαν στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας!

Συγκεκριμένα, οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η ομάδα πολιτοφυλακής Jaysh al-Mahdi, που χρηματοδοτείται από τη Χεζμπολάχ, ήλεγχε το υπουργείο Υγείας του Ιράκ και ότι οι 21 εναγόμενες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού και φαρμακευτικών προϊόντων έκαναν διεφθαρμένες πληρωμές(δηλαδή έδιναν μίζα) για να αποκτήσουν συμβόλαια ιατρικών προμηθειών. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι αυτά τα λεφτά κατευθύνθηκαν στην διεθνή τρομοκρατία.

Εκπρόσωποι από τους πέντε εταιρικούς ομίλους – AstraZeneca, GE Healthcare USA Holding, Johnson & Johnson (JNJ.N) Pfizer και Hoffmann-La Roche Inc ανέφεραν σε κοινή δήλωση «οι περαιτέρω διαδικασίες θα δείξουν ότι οι εταιρείες δεν ευθύνονται με κανέναν τρόπο».

Η αγωγή που αναβίωσε το Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια υποβλήθηκε από μέλη της οικογένειας θυμάτων επιθέσεων στο Ιράκ από την ομάδα Mahdi. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής είχε απορρίψει αρχικά την αγωγή το 2020.

Ο δικηγόρος Kannon Shanmugam, ο οποίος υποστήριξε την έφεση για λογαριασμό των εταιρειών, δεν σχολίασε άμεσα. Ο δικηγόρος των μελών της οικογένειας, Joshua Branson, επίσης δεν σχολίασε.

Οι δικηγόροι των εταιρειών είπαν στο εφετείο ότι παρείχαν στην ιρακινή κυβέρνηση «θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού που σώζουν ζωές, ενέσεις αιμορροφιλίας, υπερήχους, μηχανήματα ηλεκτροκαρδιογραφήματος και άλλα ιατρικά προϊόντα» μετά την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εισβολή στο Ιράκ που ανέτρεψε τον ισχυρό πρόεδρο Σαντάμ Χουσεΐν το 2003.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Shanmugam είπε στο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο ότι μια απόφαση εναντίον των εταιρειών «θα είχε σοβαρό αντίκτυπο στην προθυμία των εταιρειών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων να διεξάγουν βασικές δραστηριότητες, συχνά κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, σε προβληματικές περιοχές».(Reuters) 5.1.21

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.