ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίνα: Οι αρχές κατέστρεψαν άγαλμα του Βούδα

Κίνα: Οι αρχές κατέστρεψαν άγαλμα του Βούδα

Οι κινεζικές αρχές κατέστρεψαν ένα άγαλμα του Βούδα ύψους 99 ποδιών και ανάγκασαν βουδιστές μοναχούς να το παρακολουθήσουν, σύμφωνα με τοπικό μέσο.

«Μετά από «επίσημες καταγγελίες ότι το άγαλμα είχε χτιστεί πολύ ψηλά», οι κινεζικές αρχές κατέστρεψαν το άγαλμα στη θιβετιανή κομητεία Ντράγκο σε διάστημα εννέα ημερών, ξεκινώντας από τις 12 Δεκεμβρίου», ανέφερε το ρεπορτάζ.

«Ήταν ακριβώς όπως η [1966-76] Πολιτιστική Επανάσταση, όταν η κινεζική κυβέρνηση κατέστρεψε ό,τι ήταν παλιό στο Θιβέτ», είπε ένας Θιβετιανός που ζει στην Ινδία.

«Φαίνεται ότι οι κινεζικές αρχές έκαναν σκόπιμα την καταστροφή πιο ασέβεια προς τους Βουδιστές καταστρέφοντας 45 τροχούς προσευχής που χρησιμοποιούσαν και οι πιστοί», τονίστηκε στο ίδιο ρεπορτάζ είπε η ιστορία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το άγαλμα ήταν σχετικά νέο και η καταστροφή του σηματοδοτεί την αυξανόμενη βαρβαρότητα του κινεζικού καθεστώτος τα τελευταία χρόνια.

«Με την κατασκευή που ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2015, το άγαλμα του Βούδα στο Ντράγκο είχε κατασκευαστεί με συνεισφορές περίπου 40 εκατομμυρίων γιουάν (6,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από ντόπιους Θιβετιανούς και σχεδιάστηκε για να αντέχει σε σεισμούς» είπε ένας πρώην κάτοικος του Ντράγκο ονόματι Πάλντεν, που ζει τώρα. στην Ινδία.

«Και είχε την πλήρη έγκριση των τοπικών αρχών», είπε ο Πάλντεν, προσθέτοντας ότι οι κινεζικές αρχές αργότερα απέσυραν την έγκρισή τους και είπαν ότι το άγαλμα είχε χτιστεί πολύ ψηλά. Αλλά στην πραγματικότητα, πρόθεσή τους είναι να καταστρέψουν εντελώς την ταυτότητα του Θιβέτ εξαλείφοντας τη θιβετιανή θρησκεία και τον πολιτισμό», είπε o Πάλντεν.

Όπως τόνισε ο Brahma Chellaney στο Twitter, η Κίνα βγάζει μια σελίδα από το βιβλίο παιχνιδιού των Ταλιμπάν. Οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν αμέτρητα θρησκευτικά αντικείμενα στο Αφγανιστάν κατά την πρώτη τους διακυβέρνηση πριν από την εισβολή των ΗΠΑ.

Οι πιο αξιοσημείωτοι στόχοι τους ήταν δύο τεράστια αγάλματα του Βούδα στο Μπαμιγιάν που χτίστηκαν τον έκτο αιώνα.

Η αιτιολόγηση είναι πιθανώς παρόμοια: Η προσκόλληση στον Βουδισμό αποκλείει την αυστηρή τήρηση του καθεστώτος. Στο Αφγανιστάν, αυτό το καθεστώς είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ όπως καθορίζεται από τους Ταλιμπάν. Στην Κίνα, αυτό το καθεστώς είναι ο κομμουνισμός όπως καθορίστηκε από τον Xi Jinping.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.