ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Ο Μ.Σαλβίνι αφήνει ανοιχτό το όνομα που θα υποστηρίξει η Λέγκα για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ιταλία: Ο Μ.Σαλβίνι αφήνει ανοιχτό το όνομα που θα υποστηρίξει η Λέγκα για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Ματέο Σαλβίνι ανακάτεψε και πάλι την τράπουλα σχετικά με την εκλογή του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Μπορεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας να έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την Προεδρία, από τα κόμματα της Δεξιάς, ωστόσο ο γραμματέας της Λέγκας αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά.

Συγκεκριμένα, ο Σαλβίνι ζήτησε από τον Μπερλουσκόνι «να πει, με επίσημο τρόπο», μέχρι τις 24 του μηνός, αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Παράλληλα, δήλωσε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα, το κόμμα του θα προτείνει ένα νέο όνομα για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο μπορεί να πείσει πολλούς, αν όχι όλους».

Επίσης, ο Σαλβίνι υπογράμμισε πως η χώρα, σε μια δύσκολη φάση όπως αυτή που διέρχεται, πρέπει να καταφέρει να στηριχθεί σε μια ισχυρή κυβέρνηση. Κάτι που σημαίνει ότι δεν επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Λέγκα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, δείχνουν ότι -εκτός από την υποψηφιότητα του «Καβαλιέρε»- η ιταλική κεντροδεξιά/κεντροδεξιά ετοιμάζει και κάποιες εναλλακτικές λύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια ερμηνεία η οποία ενισχύεται και από τις δηλώσεις του στενού φίλου και συνεργάτη του Μπερλουσκόνι, του βουλευτή Βιτόριο Σγκάρμπι. «Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, συμβούλευσα τον Σίλβιο να κάνει ο ίδιος την κίνηση και να προτείνει, ως έκπληξη, ένα άλλο όνομα: τον Μάριο Ντράγκι ή και τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, για μια δεύτερη θητεία», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.