Η Βρετανία «χαλαρώνει» από σήμερα τα μέτρα του κορωνοϊού – Τέλος οι μάσκες & τα πιστοποιητικά

Η Σκωτία ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων

Η Βρετανία «χαλαρώνει» από σήμερα τα μέτρα του κορωνοϊού – Τέλος οι μάσκες & τα πιστοποιητικά

Η Βρετανία από σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, προχωρά σε «χαλάρωση» των μέτρων κατά του κορωνοϊού, επιστρέφοντας στο σχέδιο Α.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron τελειώνουν.

Έτσι, η χρήση μάσκας και τηλεργασία αποτελούν παρελθόν.

Συγκεκριμένα:

  • Το υγειονομικό πάσο Covid δεν απαιτείται πλέον για την είσοδο σε οποιοδήποτε χώρο και εκδηλώσεις, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν προαιρετικά.
  • Οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες πουθενά, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο όπου θα παραμείνουν υποχρεωτικές. Η αρμόδια όμως υπηρεσία για τη δημόσια υγεία συνιστά τη χρήση τους σε «συνωστισμένους και κλειστούς χώρους
  • Το υπουργείο Παιδείας δε συστήνει πια τις μάσκες στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων
  • Οποιαδήποτε τοπική οδηγία για τις μάσκες πρέπει να αξιολογείται τακτικά

«Τα εμβόλια και τα αντιιικά μας φάρμακα διασφαλίζουν ότι έχουμε μερικές από τις ισχυρότερες άμυνες στην Ευρώπη και μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε προσεκτικά στο Σχέδιο Α, αποκαθιστώντας περισσότερες ελευθερίες σε αυτή τη χώρα», δήλωσε σχετικά ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

«Καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον COVID, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί, οπότε αν δεν το έχετε κάνει ήδη – ελάτε για το πρώτο, το δεύτερο ή το ενισχυτικό σας εμβόλιο.

Ωστόσο, παρά τα νέα μέτρα, ορισμένες εταιρείες και υπηρεσίες συνεχίζουν να ζητούν από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες.

Ενδεικτικά, τα σούπερ μάρκετ Sainsbury’s και Waitrose θα ζητήσουν από τους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στα καταστήματά τους.

Την Τρίτη αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε ότι, από τις 4 π.μ. της 11ης Φεβρουαρίου, δεν θα υπάρχει καμία απαίτηση για τους εμβολιασμένους επιβάτες που φτάνουν στην Αγγλία να κάνουν τεστ μετά την άφιξη τους.

Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν αναχωρήσουν για την Αγγλία και μια εξέταση PCR μετά την άφιξη τους και να συμπληρώσουν τη φόρμα εντοπισμού επιβατών.

Αλλά δεν θα χρειάζεται πλέον να μπουν σε καραντίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχα, η Σκωτία ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων, όμως ακόμα συνίσταται η εργασία από το σπίτι και οι μάσκες παραμένουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.