ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κόστα Ρίκα: Βέτο στην αποποινικοποίηση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς άσκησε ο πρόεδρος της χώρας

Η απόφασή του Κάρλος Αλβαράδο ήταν μάλλον απρόσμενη, καθώς είχε εκφραστεί υπέρ του σχεδίου νόμου στο παρελθόν

Κόστα Ρίκα: Βέτο στην αποποινικοποίηση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς άσκησε ο πρόεδρος της χώρας

Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Κάρλος Αλβαράδο, άσκησε χθες Πέμπτη το βέτο του στο σχέδιο νόμου που θα αποποινικοποιούσε τη χρήση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς, επικαλούμενος την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και της εθνικής ασφάλειας, αξιώνοντας να γίνουν αλλαγές στο κείμενο που ενέκρινε το Κογκρέσο προτού το υπογράψει.

Το Κογκρέσο ενέκρινε σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας, της παραγωγής, της βιομηχανικής επεξεργασίας και της εμπορικής διάθεσης κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς –καρπό τριών χρόνων συζητήσεων–, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η απόφασή του κ. Αλβαράδο ήταν μάλλον απρόσμενη: είχε εκφραστεί υπέρ του σχεδίου νόμου στο παρελθόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε διεθνές επίπεδο, κάπου 20 χώρες έχουν εγκρίνει την παραγωγή και την εμπορική διάθεση κάνναβης, εκ των οποίων αρκετές στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Χιλή, Παναμάς, Μεξικό, Κολομβία).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.