ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H Φινλανδία επισπεύδει τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού

Βελτιωμένη η εικόνα στις ΜΕΘ

H Φινλανδία επισπεύδει τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού

Η Φινλανδία θα αρχίσει την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας από 1η Φεβρουαρίου, αντί για τα μέσα του μήνα, όπως είχε αρχικά προγραμματίσει.

Αυτό διότι αποκλιμακώνεται η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Στις 18 Ιανουαρίου η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν δήλωσε ότι η Φινλανδία θα άρχιζε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας από τα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά τα σημάδια σταθεροποίησης στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας οδήγησαν την κυβέρνηση να τροποποιήσει το αρχικό πλάνο της.

Φινλανδία: Μικρότερο το βάρος στις ΜΕΘ

Το βάρος στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι πλέον μικρότερο, εξήγησε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χάνα Σαρκίνεν, στους δημοσιογράφους.

Η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε προχωρήσει προσεκτικά στη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, επιτρέποντας αρχικά στα εστιατόρια να διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας τους μέχρι τις 9 το βράδυ (σ.σ. μέχρι σήμερα έκλειναν στις 6 το απόγευμα). Συνέστησε επίσης στις κατά τόπους αρχές να επιτρέψουν την επαναλειτουργία πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, όπως γυμναστήρια, πισίνες και θέατρα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Φινλανδία παραμένει μία από τις χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από την πανδημία κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετράει μέχρι σήμερα 470.665 μολύνσεις και 1.919 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.