ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αφρικανική πανώλη των χοίρων: Κρούσματα και στην Βουλγαρία! (φώτο)

Πολύ κοντά στα ελληνικά σύνορα τα κρούσματα

Αφρικανική πανώλη των χοίρων: Κρούσματα και στην Βουλγαρία! (φώτο)

Νέα κρούσματα Αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκαν στην γειτονική μας Βουλγαρία, σε κοντινή απόσταση με τα ελληνικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, στις 24 Ιανουαρίου 2022 μέσω του συστήματος ADIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοινοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερις δευτερογενείς εστίες Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων (ΑΠΧ) σε αγριόχοιρους στην Βουλγαρία στις περιοχές Kardzhali (4 εστίες), Smolyan (1 εστία) και Blagoevgrad (1 εστία) σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Να σημειωθεί ότι στη Βουλγαρία έχουν εντοπισθεί από 31.12.2021 έως 21.01.2022, 1 εστία σε οικόσιτους χοίρους και 120 εστίες σε αγριόχοιρους οι οποίες αφορούν σε θηρευμένους αγριόχοιρους στο πλαίσιο Γενικής Επιτήρησης του νοσήματος στην χώρα αυτή.

Προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της ΑΠΧ στη χώρα και να αποφευχθεί μια επιζωοτία, εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές για την πιστή εφαρμογή και τήρηση όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων στα σημεία εισόδου στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.