Η αληθινή επιχείρηση «Ελευθερία»: Και το ανώτατο δικαστήριο της Τσεχίας στέλνει τα πιστοποιητικά στα σκουπίδια!

Mία μία οι χώρες σφυρίζουν την λήξη της πανδημίας την ώρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση επενδύει στον διχασμό της κοινωνίας

Η αληθινή επιχείρηση «Ελευθερία»: Και το ανώτατο δικαστήριο της Τσεχίας στέλνει τα πιστοποιητικά στα σκουπίδια!

Η αληθινή «Επιχείρηση Ελευθερία» είναι εδώ! Ισραήλ, Αγγλία, Ιρλανδία, Δανία, Μάλτα, Ελβετία, Φινλανδία, Καταλονία θέτουν τέλος στο υγειονομικό πάσο-πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και τα Ανώτατα Δικαστήρια Τσεχίας, Χώρας των Βάσκων καταργούν τα πιστοποιητικά.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως από την Κυριακή (6/2) τερματίζεται το υγειονομικό πάσο για μπαρ, ρεστοράν, σινεμά και πολυάριθμα άλλα μέρη αλλά και η Ελβετία προσανατολίζεται να άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα από 17 Φλεβάρη. Ενώ η Φιλανδία ανακοίνωσε σήμερα πως πάει σε άρση όλων των μέτρων από 1 Μάρτη.

Tην ίδια στιγμή το Ανώτατο Δικαστήριο της Τσεχίας ακυρώνει το υγειονομικό πάσο από ρεστοράν , κλαμπ, αίθουσες παιχνιδιών και ξενοδοχεία. Ακύρωσε έκτακτο μέτρο σύμφωνα με το οποίο απαγορεύτηκε σε ανεμβολίαστους ή με πιστοποιητικό νόσησης να εισέλθουν σε επιχειρήσεις εστίασης, κλαμπ, αλλά και σε καταλύματα βραχείας διάρκειας.

Ορίζει προθεσμία μιας εβδομάδας για να αντιδράσει η κυβέρνηση. Έπειτα τίθεται σε εφαρμογή η ακυρωτική ισχύ.

«Τα μέτρα δεν μπορούν να έχουν ως στόχο να εξαναγκάσουν έμμεσα τους πολίτες να εμβολιαστούν», αποφάνθηκαν οι δικαστές.

«Ωστόσο, το μέτρο δεν μπορεί να έχει σκοπό να αναγκάσει έμμεσα τους πολίτες να εμβολιαστούν. Αυτό θα καθιστούσε υποχρεωτικό τον εθελοντικό εμβολιασμό μέσω ενός έκτακτου μέτρου εμβολιασμού, καθώς τα μη εμβολιασμένα άτομα δεν θα είχαν άλλη επιλογή από το να εμβολιαστούν εάν ήθελαν να ζήσουν φυσιολογικά», τόνισε ο Petr Mikeš δικαστής του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε παράνομο το μέτρο, το οποίο απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους να πηγαίνουν σε εστιατόρια.

Επίσης και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανικής Χώρας των Βάσκων (αυτόνομη Κοινότητα) ακυρώνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους, επισκέψεις σε νοσοκομεία, γυμναστήρια, αγώνες και σε πολλά άλλα μέρη εκτός από ντισκοτέκ και εστιατόρια μεγάλης χωρητικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η «Επιχείρηση Ελευθερία» συνάδει με τέλος πανδημίας που σηματοδότησε η Όμικρον αλλά στην Ελλάδα το τελευταίο προπύργιο των Big Pharma η κυβέρνηση επιμένει στον διχασμό της κοινωνίας και στα άχρηστα πλέον πιστοποιητικά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.