ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καναδάς: Συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Τ.Τριντό με τους ανεμβολίαστους πολίτες – Ένας νεκρός και τραυματίες

Με απάνθρωπο τρόπο επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος από τον Τζαστίν Τριντό

Καναδάς: Συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Τ.Τριντό με τους ανεμβολίαστους πολίτες – Ένας νεκρός και τραυματίες

Στρατιωτικό καθεστώς επέβαλλε ο εκλεκτός του Κλάους Σβάμπ, Τζαστίν Τριντό στην Οττάβα, κατεβάζοντας στρατό, αστυνομία ακόμα και άλογα εναντίον των ανεμβολίαστων διαδηλωτών που για τρίτη εβδομάδα είχαν καταλάβει το κέντρο της πόλης και τον λόφο του κοινοβουλίου διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού καθώς και για όλα τα εφιαλτικά μέτρα που εδώ και δυο χρόνια έχουν επιβληθεί στην χώρα με την δικαιολογία της πανδημίας.

Ο Τριντό εκμεταλλευόμενος τις έκτακτες εξουσίες που πήρε με την ενεργοποίηση τους διατάγματος έκτακτης ανάγκης προχώρησε σε βάναυση επιχείρηση ανακατάληψης του κέντρου της Οτάβα. Η αστυνομία της Οτάβα έχει συλλάβει περισσότερα από 100 άτομα καθώς η επιχείρηση συνεχίζει να ανακτήσει τους δρόμους του κέντρου της πόλης από την κατάληψη της συνοδείας φορτηγατζήδων.

Από τις 9:30 μ.μ., οι αστυνομικοί κινούνταν αργά προς τα δυτικά κατά μήκος της οδού Wellington για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, με τις διασταυρώσεις της οδού Rideau και του Sussex Drive και της λεωφόρου Wellington και Mackenzie να καθαρίζονται από τους διαδηλωτές.

Η ένταση κλιμακώθηκε καθώς ο ήλιος έδυε και το σκοτάδι έπεσε πάνω από την περιοχή του κέντρου της πόλης την 22η ημέρα της διαδήλωσης “Συμφωνία Ελευθερίας” που έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους και έχει αναγκάσει τις επιχειρήσεις να κλείσουν.

Η αστυνομία της Οτάβα ανέφερε στο Twitter ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και προσπαθούσαν να αφαιρέσουν τα όπλα των αστυνομικών. Μερικά άτομα είχαν ψεκαστεί με πιπέρι στην οδό Wellington.

Από την πλευρά των διαδηλωτών πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για μια γυναίκα νεκρή από την χθεσινή επιχείρηση καθώς και για τραυματίες ανάμεσα στους οποίους και παιδιά. Αυτή την στιγμή στον Καναδά υπάρχουν πολλοί που φοβούνται ότι ο Τριντό θα εκμεταλλευτεί τις εξουσίες που του δίνει το σχετικό διάταγμα και με την δικαιολογία της αναταραχής θα παγιώσει την έκτακτη ανάγκη και τον εαυτό τους ως πρωθυπουργό. Οι εικόνες από τα παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.