ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΟΗΕ: Νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 04:30 μετά από αίτημα της Ουκρανίας

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση σε τρεις ημέρες, «λόγω των στρατιωτικών εξελίξεων» επί του πεδίου

ΟΗΕ: Νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 04:30 μετά από αίτημα της Ουκρανίας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα διεξαγάγει νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση για την κρίση στην οποία αναμετρώνται η Ρωσία και η Ουκρανία, τη δεύτερη σε τρεις ημέρες, «λόγω των στρατιωτικών εξελίξεων» επί του πεδίου, ενημέρωσαν διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση, που ζητήθηκε το βράδυ χθες Τετάρτη από το Κίεβο, κάτι που υιοθετήθηκε από δυτικά κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προγραμματίζεται να αρχίσει στις 21:30 (ώρα Νέας Υόρκης· 04:30 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Στην επιστολή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, ο Σεργκίι Κίσλιτσια, υπογραμμίζει την «άμεση απειλή ρωσικής επίθεσης» και υπενθυμίζει ότι οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ζήτησαν χθες «στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία».

Ο διπλωμάτης ζητεί η Ουκρανία να εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση και να ενημερώσει για την κατάσταση τα κράτη μέλη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και στην πρώτη έκτακτη συνεδρίαση, τη Δευτέρα, θα προεδρεύσει η Ρωσία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ τον Φεβρουάριο. Η επιστολή του κ. Κίσλιτσια απευθύνθηκε στον ρώσο ομόλογό του, τον Βασίλι Νεμπένζια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.