ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ανταρσία» στις ΗΠΑ: 500 αξιωματούχοι CIA και NSA έστειλαν επιστολή στον Τ.Μπάιντεν με το ερώτημα «Γιατί υποστηρίζεις το Ισραήλ;»!

Θεωρούν ότι επιβαρύνεται η θέση των ΗΠΑ διεθνώς

«Ανταρσία» στις ΗΠΑ: 500 αξιωματούχοι CIA και NSA έστειλαν επιστολή στον Τ.Μπάιντεν με το ερώτημα «Γιατί υποστηρίζεις το Ισραήλ;»!

Επιστολή υπογεγραμμένη από 500 κυβερνητικούς των υπηρεσιών πληροφοριών εστάλη στον Τζο Μπάιντεν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για την άνευ όρων υποστήριξή του στο Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. 

Όλοι ανήκουν στις μεγαλύτερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA, NSA).

Ένα σημάδι της αυξανόμενης δυσαρέσκειας για την άκριτα φιλο-ισραηλινή γραμμή του Τζο Μπάιντεν στο δικό του στρατόπεδο. 

Κάτι που τον οδήγησε να απορρίψει το ενδεχόμενο κατοχής της Γάζας από τους Ισραηλινούς μετά το τέλος του πολέμου.

Επιστολή υπενθυμίζει ότι σε δημοσκόπηση του Οκτωβρίου το 66% των Αμερικανών είναι επίσης υπέρ της παύσης της ισραηλινής επίθεσης.

Ένα ποσοστό που φτάνει ακόμη και στο 80% μεταξύ των Δημοκρατικών αλλά και στο Κογκρέσο, οι διαμαρτυρίες από την πτέρυγα των Δημοκρατικών είναι όλο και πιο ορατές.

Ο ανταποκριτής του Rfi στο Μαϊάμι, Ντέιβιντ Τόμσον, αποκαλύπτει ότι η επιστολή υπογράφεται από 500 μέλη της κυβέρνησης Μπάιντεν, τα οποία υποστήριξαν την εκλογή του και σήμερα εργάζονται σε περίπου σαράντα φορείς, όπως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το FBI, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Οι υπογράφοντες του ζητούν «να απαιτήσει επειγόντως κατάπαυση του πυρός», «να ζητήσει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων» αλλά και των Παλαιστινίων που «αυθαίρετα κρατούνται». 

Ζητούν επίσης την αποκατάσταση νερού, καυσίμων, ηλεκτρισμού και επαρκή ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή η προσέγγιση δεν είναι η πρώτη. Αυτή είναι ακόμη και η τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που ομοσπονδιακοί πράκτορες στέλνουν αίτηση στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξή του στην ισραηλινή επιχείρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.