ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Τ.Μάτις: «Ο πόλεμος με την Β.Κορέα θα ήταν καταστροφικός, αλλά θα κερδίζαμε»

Τ.Μάτις: «Ο πόλεμος με την Β.Κορέα θα ήταν καταστροφικός, αλλά θα κερδίζαμε»

Την βεβαιότητα ότι ένας ενδεχόμενος πόλεμος με τη Β. Κορέα θα είχε νικηφόρο έκβαση για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους εξέφρασε ο Τζιμ Μάτις.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα κέρδιζαν έναν πόλεμο εναντίον της Βόρειας Κορέας, ωστόσο η σύρραξη αυτή θα ήταν «καταστροφική» για τους άμαχους πληθυσμούς στην περιοχή.

«Θα ήταν ένας καταστροφικός πόλεμος, ειδικά για αθώους ανθρώπους, περιλαμβανομένης πολύ πιθανόν της Ιαπωνίας» επισήμανε ο επικεφαλής του Πενταγώνου σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην συμβεί αυτό και προκειμένου να επιλύσουμε την κατάσταση μέσω της διπλωματικής οδού» πρόσθεσε.

«Οι Βορειοκορεάτες έχουν αναπτύξει στα σύνορα πυροβολικό και πυραύλους που θα μπορούσαν να φθάσουν στην Σεούλ και θα προκαλούσαν πιθανόν τρομακτικές ζημίες στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας προτού εξουδετερωθούν. Πρόκειται για ένα πόλεμο τον οποίον βασικά δεν θέλουμε» τόνισε ο Μάτις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.