ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Έχει μυρωδιά το διάστημα; – «Η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να βρω είναι μια ευχάριστη γλυκιά μεταλλική αίσθηση»

Τι αποκάλυψαν οι αστροναύτες

Έχει μυρωδιά το διάστημα; – «Η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να βρω είναι μια ευχάριστη γλυκιά μεταλλική αίσθηση»

Aστροναύτες που έχουν πάει στο διάστημα, έδωσαν απάντηση σχετικά με μια απορία που έχουν οι περισσότεροι επιστήμονες και αυτή δεν είναι άλλη από τι μυρωδιά υπάρχει εκεί. 

Και όμως, το διάστημα έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά όχι με τον τρόπο που το φανταζόμαστε αλλά η μυρωδιά του διαστήματος είναι αρκετά παράξενη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων επιστρέφουν από εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, επιστρέφοντας στο διαστημόπλοιό τους, έχουν περιγράψει μια ποικιλία από μυρωδιές που παραμένουν στον αεροθάλαμο.

Ο αστροναύτης της NASA Don Pettit το περιέγραψε καλύτερα με όσα δήλωσε στο Space.com.

«Είναι δύσκολο να περιγράψεις αυτή τη μυρωδιά- σίγουρα δεν είναι το οσφρητικό ισοδύναμο με το να περιγράψεις τις αισθήσεις προερχόμενες από κάποιο φαγητό», είπε και πρόσθεσε:

«Η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να βρω είναι μεταλλική- μια μάλλον ευχάριστη γλυκιά μεταλλική αίσθηση».

Την παρομοίασε επίσης με τη… γλυκιά μυρωδιά των αναθυμιάσεων της συγκόλλησης.

«Μου θύμισε τα καλοκαίρια στο κολέγιο όπου δούλευα για πολλές ώρες με ένα φλόγιστρο συγκόλλησης επισκευάζοντας βαρύ εξοπλισμό για μια μικρή επιχείρηση υλοτομίας», πρόσθεσε.

Άλλοι αστροναύτες φέρεται να την παρομοίασαν με τη μυρωδιά καμένου μετάλλου, καρυδιών ακόμη και τακακιών φρένων ενώ άλλοι είπαν ότι τους θύμισε καμένο μπισκότο αμυγδάλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ οι περιγραφές ποικίλλουν, όλες συγκλίνουν σε ένα κοινό θέμα για μια μυρωδιά καμένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.