Σε μία σπάνια στιγμή συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός τον πρίγκιπα Κάρολο με τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, λίγο μετά την κηδεία της νονάς του, της κοντέσσας Μαουντμπάτεν της Βιρμανίας.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος έσκυψε, πήρε το χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο ήταν καλυμμένο με ένα μαύρο γάντι και το ακούμπησε στο πρόσωπό του, ενώ μετά έσκυψε και τη φίλησε στο μάγουλο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος πήγε εν συνεχεία στον πατέρα του, Φίλιππο, τον αγκάλιασε και τον φίλησε σταυρωτά.

Η βασιλική οικογένεια, μεταξύ των οποίων και η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Αντρέας και η Σοφία, συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Παύλου για να τιμήσουν την μνήμη της κοντέσσας Πατρίτσια Μαουντμπάτεν, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 93 της στις 13 Ιουνίου.

Η Πατρίτσια Μαουντμπάτεν ήταν η μεγαλύτερη κόρη του θείου του πρίγκιπα Κάρολου, Λούις.

Η ίδια από τύχη επιβίωσε μετά από μία βομβιστική επίθεση του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, στην οποία σκοτώθηκαν ο πατέρας της, ο 14χρονος γιος της και η πεθερά της. Το σοκ της ήταν τόσο μεγάλο που για έξι μήνες μετά την επίθεση ξυπνούσε κλαίγοντας και ουρλιάζοντας.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η ίδια βοηθούσε γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Η ίδια είχε παντρευτεί τον Τζον Κνάτσμπουλ, με τον οποίο απέκτησε 8 παιδιά, ενώ είχε και 18 εγγόνια.

Ο πρίγκιπας Κάρολος απέδωσε φόρο τιμής στη νονά του, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ζωής του», σε ένα «κλειστό» γεύμα με 500 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!