ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Αμβούργο: Διαμαρτυρία με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα από καλλιτεχνικές οργανώσεις (βίντεο)

Αμβούργο: Διαμαρτυρία με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα από καλλιτεχνικές οργανώσεις (βίντεο)

Διαμαρτυρία με πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα πραγματοποίησαν ακτιβιστικές και καλλιτεχνικές οργανώσεις στο Αμβούργο, οργανώνοντας μία πρώτη… υποδοχή στους ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών στον κόσμο (G20), οι οποίοι θα δώσουν το «παρών» στη Σύσκεψη που θα φιλοξενήσει η βιομηχανική γερμανική πόλη.

Εκατοντάδες ζόμπι κατέκλυσαν τους δρόμους του Αμβούργου, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο σύγχρονος άνθρωπος εξαιτίας των ακραίων πολιτικών λιτότητας, θυσία στον βωμό του υπέρτατου κέρδους.

Άνθρωποι μεταμορφωμένοι σε ζόμπι, «άφηναν τα κομμάτια» τους σε μία παρέλαση μοναδική, που αντικατοπτρίζει όλους εκείνους τους σύγχρονους προβληματισμούς, που απορρέουν από τις πολιτικές λιτότητας και την εμποροποίηση των κοινωνιών.

Το βίντεο που ακολουθεί προέρχεται από την εκδήλωση του καλλιτεχνικού-ακτιβιστικού γκρουπ «1000 GESTALTEN», το οποίο παρουσιάζει έντονη κοινωνική δράση. Σε μία παράσταση δρόμου, οι συμμετέχοντες ακολουθούν «τις εντολές», όπως τα ζόμπι και σε κάποια στιγμή ξυπνούν, τινάζουν από πάνω τους την γκρίζα σκόνη του θανάτου και αποκτούν ξανά το χρώμα τους, γίνονται άνθρωποι και διεκδικούν ένα καλύτερο σήμερα για τους ίδιους και ένα ποιοτικότερο αύριο για τις επόμενες γενεές…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γερμανική αστυνομία φοβάται μεγάλα επεισόδια στην πόλη ενόψει της Σύσκεψης της G20, ενώ πριν δύο 24ωρα, εντόπισε μεγάλη γιάφκα με ρόπαλα, μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια, τα οποία σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν εξτρεμιστικά γκρουπ, προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδια στο περιθώριο της συγκέντρωσης των ισχυρότερων ηγετών του πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.