ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σόλτς: Ο Καγκελάριος στη θέση της Καγκελάριου;

Σόλτς: Ο Καγκελάριος στη θέση της Καγκελάριου;

Ο Ολαφ Σολτς φαίνεται να αναδεικνύεται ως ο νικητής- έκπληξη του ταραχώδους πολιτικού τοπίου στη Γερμανία.

Ο υπουργός Οικονομικών, με τις φιλοευρωπαϊκές πεποιθήσεις, κέρδισε έδαφος κατά τη διάρκεια της ενδοκυβερνητικής κρίσης που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Ανγκελα Μέρκελ, για το μεταναστευτικό. Πλέον, ο 60χρονος είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Γερμανίας, καθώς δεν μετείχε στην κόντρα και εμφανίστηκε ως η σταθεροποιητική δύναμη κατά την κρίση που απείλησε τον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Γεράκι» του προϋπολογισμού, όπως ο προκάτοχός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συμμερίζεται την προσοχή που έχει δώσει η Μέρκελ στη συνεργασία με τη Γαλλία, για να παραμείνει ενωμένη η ΕΕ. Και παρότι αυτό κάνει τον Σολτς έναν από τους πιο πολύτιμους συμμάχους για την καγκελάριο, η άνοδος της δημοτικότητάς του τον καθιερώνει και ως πιθανό διεκδικητή της θέσης της, στην πορεία, γράφει το Bloomberg.

«Ο Σολτς δεν είναι στο στόχαστρο του θυμού, όπως είναι η Μέρκελ για τη μεταναστευτική πολιτική της», σχολίασε ο Μάνφρεντ Γκιούλνερ, της εταιρείας δημοσκοπήσεων Forsa. «Αντιθέτως, είναι δημοφιλής, καθώς αντιμετωπίζεται ως ένας εγγυητής ενός στέρεου προϋπολογισμού», συμπλήρωσε.

Οι Γερμανοί φαίνεται ότι εκτιμούν την αυτοσυγκράτησή του, τον πολιτικό πραγματισμό του και ότι προτιμά να ασκεί πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες, κάποια από τα κοινά του με την καγκελάριο. Κάποτε, ένας αρθρογράφος τον είχε αποκαλέσει «αρσενική εκδοχή της Μέρκελ». Τον Ιούνιο όμως, την ξεπέρασε στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας και στη νεότερη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιουλίου, ο Σολτς ανέβηκε στην κορυφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χάρη στην άνοδο της δημοτικότητάς του, φαίνεται όλο και πιο πιθανό να είναι ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, σύμφωνα με δύο πηγές από το κόμμα που επικαλείται το Bloomberg. Πάντως, ο ίδιος δεν έχει μιλήσει δημόσια για τέτοια σχέδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.