ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποχώρησε από την αρχισυνταξία των WikiLeaks ο Τζούλιαν Ασάνζ

Αποχώρησε από την αρχισυνταξία των WikiLeaks ο Τζούλιαν Ασάνζ

Ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, έξι μήνες μετά τον αποκλεισμό των επικοινωνιών του, αποχώρησε από την αρχισυνταξία των WikiLeaks τοποθετώντας στη θέση του τον Ισλανδό συνεργάτη του Κρίστιν Χράφνσον.

Ένας Ισλανδός δημοσιογράφος ανέλαβε την αρχισυνταξία των Wikileaks, καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός των επικοινωνιών του ιδρυτή της ιστοσελίδας Τζούλιαν Ασάνζ.

Από τον περασμένο Μάρτιο έχει απαγορευτεί στον Ασάνζ να έχει επαφές με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τους δικηγόρους του, ενώ παραμένει εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

Ο Ασάνζ παραμένει επικεφαλής των Wikileaks, όμως τοποθέτησε τον Ισλανδό δημοσιογράφο και πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ιστοσελίδας Κρίστιν Χράφνσον ως αρχισυντάκτη.

Ο Χράφνσον, ο οποίος έχει κερδίσει πολλές φορές τον τίτλο του δημοσιογράφου της χρονιάς στην Ισλανδία, έχει εργαστεί συστηματικά με τα Wikileaks. Πήρε μέρος στη δημοσιοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας με τίτλο Collateral Murder, ενώ παρέμεινε εκπρόσωπος τύπου της από το 2010 έως το 2016.

Στην δήλωσή του, την οποία δημοσιοποίησε το Wikileaks, ο Χράφνσον καταδίκασε τη «φίμωση» του Ασάνζ. «Ωστόσο δέχομαι την ευθύνη να διασφαλίσω τη συνέχιση τη σημαντική δουλειά που βασίζεται στις ιδέες των Wikileaks», αναφέρει στη δήλωσή του ο νέος αρχισυντάκτης.

Ο Ασάνζ, του οποίου την έκδοση ζητούν οι ΗΠΑ για τη δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών για τον πόλεμο στο Ιράκ, ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την εκλογή του Λένιν Μορένο στην προεδρία του Εκουαδόρ, όμως, οι συνθήκες παραμονής του Ασάνζ στην πρεσβεία της χώρας περιορίστηκαν, με αποτέλεσμα από τον Μάρτιο να μην έχει δικαίωμα να συνομιλεί με κανέναν άλλο πλην των δικηγόρων του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.