ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σάλος στην Παπούα-Νέα Γουινέα: Η κυβέρνηση της χώρας αγοράζει μανιωδώς Maserati και Bentley!

Σάλος στην Παπούα-Νέα Γουινέα: Η κυβέρνηση της χώρας αγοράζει μανιωδώς Maserati και Bentley!

Η Παπούα-Νέα Γουινέα αγοράζει και 3 Bentley μετά τον σάλο που προκάλεσε με την αγορά 40 Maserati, μια χώρα η οποία έχει εκατομμύρια φτωχούς. Περισσότερο από το ένα τρίτο των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων της Παπούα-Νέας Γουινέας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, για τη μεταφορά των ηγετών που θα μετάσχουν στην προσεχή σύνοδο κορυφής των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα γίνει εκεί,

Οι τρεις λιμουζίνες Bentley Flying Spur, του ομίλου Volkswagen, που παραγγέλθηκαν για να χρησιμοποιηθούν στη σύνοδο του APEC που θα γίνει τον Νοέμβριο στο Πορτ Μόρεσμπι, στοιχίζουν η καθεμία περισσότερα από 320.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 200.000 ευρώ), γράφει η εφημερίδα The Australian.

Τα πολυτελή οχήματα θα μεταφερθούν μέσω θαλάσσης, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει τιμολόγιο της εταιρείας της Μαλαισίας South Pacific Ventures.

Ο πρωθυπουργός της Παπούα-Νέας Γουινέας Πίτερ ο Νιλ έχει ήδη επικριθεί σφόδρα επειδή κατέβαλε ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 5,8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά 40 Maserati για να μεταφέρουν τους επισήμους της συνόδου κορυφής στο Πορτ Μόρεσμπι, ο μισός πληθυσμός του οποίου ζει σε παραγκουπόλεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτοί που επέκριναν την απόφαση αυτή της κυβέρνησης επιχειρηματολογούν ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τις Maserati θα ήταν χρησιμότερο να δοθούν για την επούλωση κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή, στην οποία επανεμφανίστηκαν η πολιομυελίτιδα και η φυματίωση.

Κοινοβουλευτικοί της αντιπολίτευσης απείλησαν να ζητήσουν την πραγματοποίηση γενικής απεργίας, καταγγέλλοντας ότι η ενέργεια αυτή δείχνει τη διαφθορά της κυβέρνησης.

«Έχουμε αηδιάσει», έγραψε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπράιαν Κράμερ, κοινοβουλευτικός της αντιπολίτευσης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους συναδέλφους του.

Η απεργία, η οποία προβλεπόταν αρχικά να γίνει αυτή την εβδομάδα, αναβλήθηκε για τις 25 Οκτωβρίου για να μην συμπέσει με σχολικές εξετάσεις, σύμφωνα με τον Κράμερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί ότι τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι απαραίτητα σε γεγονότα που έχουν τέτοιο κύρος όπως η σύνοδος κορυφής του APEC και ότι αυτά θα επαναπωληθούν στον ιδιωτικό τομέα μετά τη σύνοδο. Επίσης επιχειρηματολογεί ότι έχει ήδη βρει αγοραστές, κάτι το οποίο διαψεύδει η αντιπολίτευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.