ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρεις κόρες μαζεύουν υπογραφές για να εκτελεστεί ο πατέρας τους!

Τρεις κόρες μαζεύουν υπογραφές για να εκτελεστεί ο πατέρας τους!

Η ποινή του θανάτου εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στον ποινικό κώδικα στη Νότια Κορέα, όμως έχει να εφαρμοστεί από το 1997.

Τρεις αδελφές στη Νότια Κορέα έχουν υποβάλλει αίτηση προς την κυβέρνησή τους ώστε να εκτελεστεί ο πατέρας τους που όπως ισχυρίζονται σκότωσε τη μητέρα τους μετά από χρόνια ενδοοικογενειακής βίας.

Η αίτηση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της προεδρίας στη Νότια Κορέα και ήδη έχει μαζέψει 147.333 υπογραφές.

«Ο πατέρας μας είναι ένα φρικτός εγκληματίας. Ζητάμε να καταδικαστεί σε θάνατο προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι τρεις αδελφές στην αίτησή τους.

«Ακόμη και μετά το διαζύγιό τους, ο πατέρας μας ερχόταν στο σπίτι κρατώντας ένα μαχαίρι», δήλωσε ένα από τα κορίτσια στην εφημερίδα Chosun Ilbo. «Κάθε φορά που γινόταν αυτό, έπρεπε να φύγουμε.»

«Μια μέρα ο πατέρας μου ακολούθησε την αδελφή μου και ανακάλυψε πού ζούσαμε», διηγήθηκε μία εξ αυτών. «Κρατούσε ένα μαχαίρι, κολλητική ταινία και καλώδια και απειλούσε να μας σκοτώσει. Ζούσαμε πάντα μέσα στον φόβο. Μετακομίσαμε έξι φορές σε τέσσερα χρόνια», τόνισε.

Η εν λόγω υπόθεση φέρνει στο φως την «χαλαρότητα» που υπάρχει σε θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας καθώς δεν υπάρχουν ικανοποιητικές λύσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις περισσότερες υποθέσεις συστήνουν στους δράστες να συμβουλευθούν ψυχολόγο ή επιβάλλουν απλώς περιοριστικά μέτρα χωρίς να υπάρξει κάποια άλλη ποινή.

Σύμφωνα με την Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων εις βάρος των Γυναικών, σχεδόν οι μισές καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που κατατέθηκαν το 2015 στη Νότια Κορέα μπήκαν στο αρχείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι δράστες πρέπει να τιμωρούνται και όχι να τους συστήνεται να ζητήσουν βοήθεια», εκτίμησε σήμερα ο Κιμ Μιγιούνγκ-τζιν, μέλος μιας οργάνωσης στη διάρκεια διαδήλωσης στη Σεούλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.