ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νότια Αφρική: 1 εκατομμύριο νεκρές μέλισσες στο Κέιπ Τάουν

Νότια Αφρική: 1 εκατομμύριο νεκρές μέλισσες στο Κέιπ Τάουν

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μέλισσες έχουν πεθάνει σε αμπελουργική περιοχή του Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Ένας αγρότης της περιοχής ανέφερε στο BBC ότι το εντομοκτόνο Fipronil που χρησιμοποιείται από τους αμπελοκαλλιεργητές, είναι πιθανώς υπεύθυνο για τον θάνατο πολλών μελισσών στο αγρόκτημα του.

Αρκετές περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρουν ότι το Fipronil είναι ιδιαίτερα τοξικό για τα έντομα και γι’ αυτό η χρήση του στην Ευρώπη περιορίστηκε το 2013.

Οι οργανώσεις εκτιμούν ότι περίπου 1-1,5 εκατομμύρια μέλισσες, έχουν πεθάνει εξαιτίας αυτού του εντομοκτόνου.

Το εντομοκτόνο Fipronil και σε τρόφιμα με αυγά

Από τους μέχρι τώρα ελέγχους προκύπτει ότι το εντομοκτόνο, μέσω των μολυσμένων αυγών, έχει περάσει και σε τρόφιμα που περιέχουν αυγά.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες αποκαλύψεις το εντομοκτόνο εκτός από τα αυγά, φέρεται ότι πέρασε και στη διατροφική αλυσίδα σε συγκεκριμένα τρόφιμα.

Τι γνωρίζουμε σχετικά με το φονικό αυγό της Ευρώπης;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Fipronil χρησιμοποιείται από τους αμπελουργούς προκειμένου να περιορισθούν τα μυρμήγκια, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι αγρότες υποπτεύονται ότι το εντομοκτόνο ευθύνεται για το θάνατο των μελισσών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.