Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη νέα επίθεση που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, στη βόρεια Συρία.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε την Αγκυρα να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει τον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί ξανά εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, ανατολικά του Ευφράτη.

«Καθώς ο αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εισέρχεται στα τελικά του στάδια, όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν προς την επίτευξη του στόχου της οριστικής του ήττας, η οποία παραμένει ένας απολύτως απαραίτητος σκοπός για να υπάρξει διαρκής λύση της συριακής κρίσης», υπογράμμισε η Μογκερίνι στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα θεωρούσαν απαράδεκτη μια νέα τουρκική επιχείρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι δηλώσεις περί ενδεχόμενης (νέας) τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία είναι πηγή ανησυχίας», τόνισε ακόμη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.