ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Όπισθεν ολοταχώς» από την κυβέρνηση στο θέμα του Κοσόβου – Γ.Γεραπετρίτης: «Θα απέχουμε από την ψηφοφορία»

«Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα ανεξαρτησίας»!

«Όπισθεν ολοταχώς» από την κυβέρνηση στο θέμα του Κοσόβου – Γ.Γεραπετρίτης: «Θα απέχουμε από την ψηφοφορία»

«Ανέκρουσε πρύμναν» η κυβέρνηση στο θέμα της ένταξης του Κοσσόβου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες από την Κύπρο μετά την θετική εισηγητική έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η αντίδραση από την Λευκωσία, ήταν άμεση καθώς η κυπριακή κυβέρνηση διεμήνυσε στην Αθήνα με σαφήνεια ότι “τυχόν ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης οδηγεί σε οριστική διχοτόμηση του νησιού” .

Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε μετά την αντίδραση της Λευκωσίας να δώσει εντολή στο ΥΠΕΞ για αλλαγή πορείας, χαρακτηρίζοντας  ως “ξεκάθαρη”  τη θέση της Ελλάδας στο θέμα της ένταξης του Κοσσόβου στους διεθνείς οργανισμούς, όπως ανέφερε ο  υπουργός Εξωτερικών Γ.Γεραπετρίτης, και για να δικαιολογήσει τη στάση της Ντ.Μπακογιάννη ανέφερε ότι είναι θέμα “ανεξαρτησίας” του κάθε βουλευτή.

Ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστόπουλου είπε ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από «στάση αρχής. Ποτέ δεν θα εμφανιστούμε ασυνεπείς» για να προσθέσει ειδικά για το ζήτημα της ψηφοφορίας:

«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αφορά κυβερνήσεις.

Η Ελλάδα τηρεί συνεπή στάση. Όπως απείχαμε από την διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση Κοσσόβου για ένταξη του στο Συμβούλιο Ασφάλειας, έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών. Η αποχή λογίζεται ως άρνηση»

Ο Υπουργός σε άλλο σημείο είπε πως «η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσσόβου, μολονότι διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα ανεξαρτησίας. Η θέση της κυβέρνησης όμως είναι συνεπής».

Τώρα γιατί η Ελλάδα πρέπει να απέχει από την ψηφοφορία αντί να καταψηφίσει ανοιχτά την ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πως η αποχή λογίζεται ως άρνηση το γνωρίζει μόνο το ΥΠΕΞ.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, ίσως ακόμη σοβαρότερο. Ο Γ.Γεραπετρίτης ανέφερε για την Ντ.Μπακογιάννη ότι “Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα ανεξαρτησίας”.

Όχι δεν πρόκειται καθόλου για θέμα ανεξαρτησίας όταν η χώρα διατυπώνει αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές  θέσεις εξωτερικής πολίτικης που αγγίζουν τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό. Δεν υπάρχει “ανεξαρτησία” βουλευτή και δη του κυβερνητικού κόμματος όταν η Ελλάδα εμφανίζεται με δύο πρόσωπα στα διεθνή φόρα αναστατώνοντας τις σχέσεις της με φίλες χώρες όπως η Σερβία στην προκειμένη.

Που τα είδε αυτά τα περί “ανεξαρτησίας” ο Γ.΄Γεραπετρίτης;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.