Βαρκελώνη: Δεκάδες πολίτες «πέταξαν» τα ρούχα τους και διαδήλωσαν για τα δικαιώματα των ζώων (βίντεο-φωτο)

Βαρκελώνη: Δεκάδες πολίτες «πέταξαν» τα ρούχα τους και διαδήλωσαν για τα δικαιώματα των ζώων (βίντεο-φωτο)

Δεκάδες διαδηλωτές «βγήκαν από τα ρούχα τους» σε μια πολυσύχναστη πλατεία στη Βαρκελώνη διαμαρτυρόμενοι κατά της χρήσης γούνας και δερμάτων ζώων σε καταναλωτικά αγαθά.

Καλυμμένοι με μια ουσία που έμοιαζε με αίμα οι ακτιβιστές ξάπλωσαν στην Plaça de Catalunya κρατώντας πλακάτ που ανέγραψαν στα ισπανικά: «πόσες ζωές για ένα παλτό;»

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Anima Naturalis, μια διεθνής ΜΚΟ προστασίας της άγριας φύσης που δραστηριοποιείται στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

Σε βίντεο και φωτογραφίες από την διαμαρτυρία στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό διακρίνονται διαδηλωτές ξαπλωμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ακίνητοι για να θυμίζουν τα ζώα που δολοφονούνται για τις γούνες και τα δέρματά τους.


Σύμφωνα με την PETA οι γούνες που πωλούνται ανά την υφήλιο προέρχονται σε ποσοστό άνω του 85% από ειδικά εκτροφεία, όπου αλεπούδες, μινκ και άλλα ζώα παραμένουν εγκλωβισμένα σε κλουβιά για όλη τους τη ζωή μέχρι τη μέρα που θα τα θανατώσουν και θα τα γδάρουν.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια οργάνωση εκτιμά ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα σκοτώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο για να μετατρέπονται τα δέρματά τους σε δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί μεγάλοι Οίκοι μόδας έχουν καταργήσει τη χρήση γούνας και δερμάτων στις κολεξιόν τους, μεταξύ των οποίων οι Armani, Coach, Versace, Michael Kors, Gucci kai Burberry, ενώ στον ίδιο κατάλογο προστέθηκε τον περασμένο μήνα και η Chanel, που ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον γούνες και δέρματα εξωτικών ζώων, όπως κροκόδειλοι και σαύρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.