ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ. Τσαβούσογλου: «Μπορούμε μόνοι μας να δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας στη Συρία»

Μ. Τσαβούσογλου: «Μπορούμε μόνοι μας να δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας στη Συρία»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει από μόνη της μία «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποκλείει άλλες χώρες που θέλουν να συνεργαστούν.

Η Τουρκία έχει την ικανότητα να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» μόνη της στη Συρία, αλλά δεν θα αποκλείσει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία ή άλλους εάν θέλουν να συνεργαστούν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber, ο ίδιος σημείωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά μια πολιτική λύση στη Συρία ανεξάρτητα από το ζήτημα εάν θα πρέπει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία έχει έμμεση επαφή με την συριακή κυβέρνηση, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με αυτό.

Στην ίδια συνέντευξη στο ειδησεογραφικό δίκτυο, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι έχει έρθει ώρα να αρχίσει μια διεθνής έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να γίνουν οι προετοιμασίες για να μεταφερθεί το θέμα σε διεθνές επίπεδο και διευκρίνισε ότι ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.