ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιμένει ο Γερμανός Χ.Μάας: «Η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία ήταν σωστή»

Επιμένει ο Γερμανός Χ.Μάας: «Η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία ήταν σωστή»

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χαικo Μαας χαρακτήρισε σε συνέντευξη που έδωσε στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Navhrichten ως σωστή δράση τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από τις χώρες του ΝΑΤΟ το 1999.

Ο Μαας συνέχισε λέγοντας: ¨Εκείνη την εποχή βλέπαμε μαζικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έφταναν ως το σημείο ομαδικών σφαγών. Εγώ είμαι της άποψης πως η επέμβαση του ΝΑΤΟ ήταν κάτι το σωστό. Δεν θέλω να ξέρω τι άλλο θα είχε γίνει εκεί πέρα εάν δεν είχε υπάρξει αυτή η επέμβαση¨.

Το 1999 η σύγκρουση του απελευθερωτικού στρατού του Κοσόβου με τον σερβικό στρατό και την αστυνομία, έγινε αιτία οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ (αγνοώντας την θέση του συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών) να βομβαρδίσουν τη Γιουγκοσλαβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία άρχισαν στις 24 Μαρτίου 1999 και διήρκεσαν έως τις 10 Ιουνίου 1999. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της σερβικής κυβέρνησης στη διάρκεια των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν 200 άτομα εκ των οποίων 89 ήταν παιδιά και τραυματίστηκαν άλλοι 2.500. Σύμφωνα με υπολογισμούς η ζημιά που προκλήθηκε από τους βομβαρδισμούς ήταν μεταξύ 30 και 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.