ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νιγηρία: Ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Νιγηρία: Ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Νιγηρία όταν ένας αστυνομικός παρέσυρε με το όχημά του δεκάδες άτομα, κατά τη διάρκεια λιτανείας για το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, ενώ άλλα τριάντα τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Οι εξαγριωμένοι πιστοί από τη Νιγηρία λίντσαραν το δράστη και τον σκότωσαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και συναδέλφους του.

Ο αστυνομικός, που δεν ήταν μόνιμος, παρέσυρε τα παιδιά που συμμετείχαν στη λιτανεία αυτή το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Γκόμπε, ανέφερε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μαίρι Μάλουμ. Συνολικά, «σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού που δεν φορούσε τη στολή του και ενός παραστρατιωτικού που τον συνόδευε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έγινε σκόπιμα»

Οι αυτόπτες μάρτυρες από τη Νιγηρία που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι το όχημα έπεσε σκόπιμα πάνω στο πλήθος. Σημειώνεται, ότι νωρίτερα πληροφορίες λένε ότι είχε προηγηθεί καυγάς με τον οδηγό, επειδή η λιτανεία του είχε κλείσει τον δρόμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο οδηγός φιλονίκησε με τα παιδιά, που στο τέλος τον άφησαν να περάσει, όμως ήταν τόσο οργισμένος που έκανε αναστροφή και τα χτύπησε», είπε ο Άιζακ Κουαντάνγκ, ο υπεύθυνος μιας ομάδας του κατηχητικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.