
Κανονικά θα διεξάγει η Βρετανία ευρωεκλογές, επιβεβαίωσε την Τρίτη υπουργός της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Βρετανός υπουργός Επικρατείας, Ντέιβιντ Λίνγτινγκτον ανακοίνωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν στις 23 Μαΐου.
Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα κατόρθωνε να αποφύγει τις εκλογές αυτές και εξέφρασε την ελπίδα να μη χρειαστεί να υπηρετήσει κάποιος Βρετανός βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Ως μια υπεύθυνη κυβέρνηση σήμερα λάβαμε τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται από τον νόμο αν συμμετάσχουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Δεν σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, καθώς η αποχώρηση από την Ε.Ε. πριν την ημερομηνία των εκλογών αυτομάτως αφαιρεί την υποχρέωσή μας να λάβουμε μέρος» είπε.
«Παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία και να εγκρίνει την απαραίτητη νομοθεσία πριν τις 22 Μαΐου, ώστε να μη χρειαστεί να συμμετάσχει, σε αυτές τις εκλογές», που στην περίπτωση αυτή θα ακυρωθούν, συμπλήρωσε.
Την ίδια ώρα, τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες της βρετανικής κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος, γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ κι ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.