ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Γαλλία: Το ξύλο δεν βγήκε από τον Παράδεισο – Ποινικό αδίκημα η τιμωρία των παιδιών από τους γονείς

Γαλλία: Το ξύλο δεν βγήκε από τον Παράδεισο – Ποινικό αδίκημα η τιμωρία των παιδιών από τους γονείς

Οι τιμωρίες είναι το πιο δύσκολο κεφάλαιο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών και αποτελούν ένα από τα βασικά ζητήματα που προβληματίζουν τους γονείς. Η Γαλλία σήμερα είναι μια από τις 56 χώρες παγκοσμίως που απαγορεύτηκε η σωματική βία ως μέσον τιμωρίας στο σπίτι.

Στη Γαλλία σήμερα απαγορεύεται οποιαδήποτε είδους σωματικής τιμωρίας στα παιδιά από τους γονείς, ακόμη και το μάλωμα. Θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Ο νόμος για τη «σωματική τιμωρία ή την ταπείνωση» εγκρίθηκε από το γαλλικό κοινοβούλιο και απαγορεύει στους γονείς να χαστουκίζουν τα παιδιά τους.

Στόχος της νομοθεσίας είναι να απαγορευτεί η σωματική βία ως μέσον τιμωρίας στο σπίτι.

Η παραβίαση του νόμου περί «σωματικής τιμωρίας ή ταπείνωσης» προβλέπει φυλάκιση για πέντε χρόνια ή πρόστιμο των 75.000 ευρώ

Εκτιμάται ότι περίπου το 85% των Γάλλων γονιών ασκούν σωματική τιμωρία στα παιδιά τους.

Η Γαλλία έγινε το 56ο κράτος παγκοσμίως που ψήφισε νόμο εναντίον κάθε είδους σωματικής τιμωρίας των παιδιών. Η Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα που το εφάρμοσε πριν από 40 χρόνια.

Η τιμωρία των παιδιών ως μέσο διαπαιδαγώγησης είναι ένα περίπλοκο θέμα στο οποίο υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που προβληματίζει τους γονείς σχετικά με την διαπαιδαγώγηση και την συμπεριφορά του παιδιού τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.