
«Χρειαζόμαστε τους Γερμανούς στο πλευρό μας», υποστήριξε o Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη συνάντησή του με τη Μέρκελ προσθέτοντας πως πρόκειται να παρουσιάσει στη Γερμανίδα Καγκελάριο ένα «πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα»
«O αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας να υποστηρίξει τη μεταρρυθμιστική πορεία και τις γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα του», όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).
«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει πολύ πιο εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις από αυτές που επέβαλε η Ε.Ε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βερολίνο μετά από τη συνάντησή του με την Καγκελάριο της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ.
«Χρειαζόμαστε τους Γερμανούς στο πλευρό μας», υποστήριξε προσθέτοντας πως πρόκειται να παρουσιάσει στη Μέρκελ ένα «πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα» που επικεντρώνεται στην προστασία του κλίματος στις αρχές του επόμενου έτους.
Από την πλευρά της, η Μέρκελ τόνισε ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι καλές, αλλά θα μπορούσαν να ενισχυθούν.
«Πιστεύω ότι η σημερινή ατζέντα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων θα διευκολύνει επίσης την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων», επεσήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Τόνισε επίσης ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να υλοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών πολύ πιο γρήγορα.
«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες και για τις γερμανικές εταιρείες και σίγουρα θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη γερμανική οικονομία».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θέλει να αλλάξει το πλαίσιο των ελληνογερμανικών σχέσεων, όχι μόνο να επικεντρώνονται στην αποπληρωμή του χρέους και τους οικονομικούς στόχους, αλλά και την επίτευξη της ανάπτυξης. Ευελπιστεί επίσης ότι θα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα μπορέσει να «βγάλει την Ελλάδα για πάντα από την κρίση, ώστε η χώρα να μπορέσει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη».
Μέρκελ και Μητσοτάκης ανακοίνωσαν επίσης στενότερη συνεργασία στο ζήτημα των προσφύγων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.