Ξεσπαθώνει ο Μπόρις Τζόνσον κατά του Κόρμπιν: «Είσαι μια τρομαγμένη κότα – Πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου»

Ξεσπαθώνει ο Μπόρις Τζόνσον κατά του Κόρμπιν: «Είσαι μια τρομαγμένη κότα – Πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου»

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον αρχηγό των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, να συμφωνήσει στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 15 Οκτωβρίου και χαρακτήρισε «νομοσχέδιο παράδοσης» στην Ευρωπαϊκή Ένωση το σχέδιο της αντιπολίτευσης για να προληφθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας, αυτό είναι το ‘νομοσχέδιο παράδοσης’ που προτείνεται αυτή τη στιγμή από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

«Καλώ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει, όταν λάβει τον λόγο, πως, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο παράδοσης, θα επιτρέψει στον λαό αυτής της χώρας να εκφράσει την άποψή του γι’ αυτά που (ο Κόρμπιν) προτείνει να παραδοθούν στο όνομά του, με διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου».

O Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε νωρίτερα τον ηγέτη των Εργατικών “κότα”.

Μιλώντας κατά την ώρα του πρωθυπουργού, ο Τζόνσον χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Κόρμπιν. «Ο Κόρμπιν φοβάται… Πιστεύει ότι οι φίλοι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στο Παρίσι, το Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Τζόνσον.

O M. Τζόνσον πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Κόρμπιν ότι παίζει τακτική καθυστερήσεων για το Brexit.

«Μόνον μια τρομαγμένη κότα βλέπω εδώ και βρίσκεται σ’ αυτό το έδρανο», είπε δείχνοντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τον ενθουσιασμό του αναφορικά με την προοπτική σύναψης εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων.

Ο Τζόνσον φάνηκε μάλιστα να φωνάζει προς το μέρος του Κόρμπιν αποκαλώντας τον «δειλό» (“great big girl’s blouse”στα Αγγλικά) για την απόφασή του να στηρίξει το αίτημα για πρόωρες εκλογές μόνον εφόσον θα έχει περάσει το νομοσχέδιο που θα βάζει φρένο σε άτακτο Brexit, ενώ χαρακτήρισε «σκατά» την οικονομική του πολιτική.

Ο Κόρμπιν, πάλι, είπε ότι δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit με τις Βρυξέλλες επειδή δεν γίνονται τέτοιες διαπραγματεύσεις.

«Ο Τζέρεμι έκανε σαφές πως το Εργατικό κόμμα θέλει γενικές εκλογές και σύντομα, όμως δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον», ανέφερε το γραφείο του σε δήλωση που εξέδωσε.

«Είπε πως το Εργατικό κόμμα δεν θα υποστηρίξει την πραγματοποίηση βουλευτικών εκλογών μέχρι να πειστούμε πως η απειλή της μη συμφωνίας έχει εκλείψει».

Δείτε Live την θυελλώδη συνεδρίαση της βρετανικής βουλής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.