ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το γερμανικό σχέδιο για το μεταναστευτικό: «Οι χώρες της ΕΕ να παίρνουν μετανάστες ή να δίνουν χρήματα και υλικά»

Το γερμανικό σχέδιο για το μεταναστευτικό: «Οι χώρες της ΕΕ να παίρνουν μετανάστες ή να δίνουν χρήματα και υλικά»

Η Γερμανίας που τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά κρύβεται πίσω από σχεδόν κάθε μεγάλη σημαντική πολιτική απόφαση της ΕΕ, προσπαθεί να βρει μία λύση για το μεταναστευτικό το οποίο άλλη μία φορά χτυπάει την Ευρώπη και ειδικά τη χώρα μας.

Στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης, το 2015, η Γερμανία είχε προτείνει έναν μηχανισμό κατανομής μεταναστών στις χώρες μέλη της ΕΕ. Όμως, χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία αντιστάθηκαν σε αυτό το σχέδιο της ποσόστωσης.

Παράλληλα, παραμένει μετέωρο το αίτημα μεσογειακών χωρών- όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία- για τη μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου που επιβαρύνει αυτές τις τρεις χώρες που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες. Τη Δευτέρα, σε συνάντηση υπουργών Εσωτερικών των εμπλεκομένων χωρών στη Μάλτα, το θέμα θα είναι ξανά ψηλά στην ατζέντα. Τώρα, η Γερμανία προωθεί ένα σχέδιο ως μεταβατική λύση.

Το μεταβατικό σχέδιο για τους παράνομους μετανάστες

Πρόσφατα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ είχε δηλώσει ότι η χώρα του προτίθεται να δεχθεί στο έδαφός της το 25% των παράνομων μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι είναι καλύτερα να βρεθεί μια μεταβατική λύση άμεσα, παρά μια μόνιμη κάποτε στο μέλλον.

Βέβαια ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

Το Βερολίνο, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ελπίζει ότι περίπου 12 χώρες της ΕΕ θα μετάσχουν τελικά σε έναν μηχανισμό κατανομής προσφύγων. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών προτείνει ένα σύστημα «ελαστικής αλληλεγγύης». Αυτό προβλέπει ότι οι χώρες που δεν θέλουν να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους θα χορηγούν βοήθεια σε είδος, τεχνικό εξοπλισμό, προσωπικό ή ακόμα και χρήματα.

Όμως με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να μην το συζητούν καν για αποδοχή μεταναστών, προβλέπεται η Ελλάδα να γίνει μία απέραντη Μόρια, με χιλιάδες η και εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, στη πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι εκ των οποίων αρκετοί τζιχαντιστές.

Επίσης τα χρήματα και οι προμήθειες καλοδεχούμενες αλλά δεν λύνουν το βασικό πρόβλημα της πληθυσμιακής αλλοίωσης μίας χώρας με υψηλή υπογεννητικότητα και μετανάστευση όπως η Ελλάδα, με στοιχεία εχθρικά προς το δυτικό πολιτισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις αρχές Οκτωβρίου ο Ζεεχόφερ αναμένεται να επισκεφθεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία, με συγκεκριμένες προτάσεις για γερμανική συνδρομή προς τις αρχές και των δύο χωρών, μετά την πρόσφατη αύξηση των προσφυγικών ροών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.