ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράν: Κατασχέθηκαν 9 τόνοι ναρκωτικών με προορισμό την Ευρώπη

Ιράν: Κατασχέθηκαν 9 τόνοι ναρκωτικών με προορισμό την Ευρώπη

Το τεράστιο φορτίο ήταν «κρυμμένο σε ένα βυτιοφόρο» και εισήλθε στο Ιράν από τα δυτικά του σύνορα, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Εντοπίστηκε στην Ούρμια, πρωτεύουσα της επαρχίας του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, που συνορεύει με την Τουρκία, το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν.

Το Ιράν αποτελεί χώρα-δίοδο ναρκωτικών

Αποτελούνταν από «3,5 τόνους μορφίνης και 5,3 τόνους οπίου», διευκρίνισε ο Αγιούμπ Σολεϊμανί, αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας του Ιράν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 20 κιλά ηρωίνης και 130 πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν κατά την ίδια επιχείρηση, ενώ συνελήφθησαν εννέα άνθρωποι.

Η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από δεκάδες όπλα και πακέτα στα οποία ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Το Ιράν είναι μία από τις βασικές χώρες από τις οποίες διέρχεται το όπιο και η ηρωίνη από το Αφγανιστάν, την πρώτη χώρα παραγωγό ναρκωτικών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της υπηρεσίας του ΟΗΕ κατά των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC), το Ιράν κατάσχεσε το 2017 περισσότερους από 630 τόνους οπίου και σχεδόν 39 τόνους ηρωίνης και μορφίνης, ποσοστό που αντιστοιχεί αντίστοιχα στο 91% και 20% των κατασχέσεων παγκοσμίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ιράν, που είναι στις πρώτες θέσεις κατανάλωσης ναρκωτικών, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να καταπολεμά αποτελεσματικά τη διακίνηση ναρκωτικών, αν οι Ευρωπαίοι δεν το βοηθήσουν να παρακάμψει τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επαναφέρει εναντίον του οι ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.