ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Διακανονισμός 25 εκατ. δολαρίων με πάνω από 30 γυναίκες – Ο ίδιος δε θα πληρώσει… μία!

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Διακανονισμός 25 εκατ. δολαρίων με πάνω από 30 γυναίκες – Ο ίδιος δε θα πληρώσει… μία!

Ενας διακανονισμός, με 30 και πλέον γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση, θα βάλει τέλος στις περισσότερες μηνύσεις σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν, όπως όλα δείχνουν.

Ο άλλοτε κραταιός παραγωγός του Χόλιγουντ-για τον οποίο οι αποκαλύψεις είχαν πυροδοτήσει το κίνημα MeToo- κατέληξε σε διακανονισμό 25 εκατ. δολαρίων με τα θύματά του.

Ομως, ο ίδιος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τίποτα. Η προσωρινή συμφωνία επετεύχθη με πολλές γυναίκες που κατήγγειλαν τον Γουάινστιν, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία και την Ιρλανδία, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Γουάινστιν δεν θα… πληρώσει μία

Ο διακανονισμός θα πρέπει να εγκριθεί από τα δικαστήρια και από τα εμπλεκόμενα άτομα, αναφέρει το δημοσίευμα. Ομως, όταν ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, δεν θα πληρώσει ο ίδιος ο Γουάινστιν, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες που χειρίζονται τη χρεοκοπία της εταιρείας του.

Επιπλέον, χάρη στον διακανονισμό, ο Γουάινστιν δεν θα αναγκαστεί να παραδεχθεί την ενοχή του. Κάτι που έχει προκαλέσει θυμό αλλά και οργή αρκετών γυναικών που εμπλέκονται, αν και τα μέρη που μετείχαν στις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν ότι οι νομικές επιλογές των θυμάτων του παραγωγού είναι περιορισμένες.

«Δεν μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω πώς να τον κυνηγήσω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω», δήλωσε η Κάθριν Κένταλ, η οποία είχε καταγγείλει ότι ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά το 1993.

Δεν τελειώνουν οι μπελάδες του Γουάινστιν

Βέβαια, ο διακανονισμός αυτός, ακόμη κι αν εγκριθεί, δεν σημαίνει ότι θα τερματιστούν οι μπελάδες του Χάρβεϊ Γουάινστιν με τη δικαιοσύνη. Στις 6 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία σε δικαστήριο του Μανχάταν για την ποινική δίωξη εναντίον του.

Μεταξύ άλλων, ο παραγωγός κατηγορείται ότι βίασε μια γυναίκα το 2013, όπως και ότι είχε αναγκάσει την ίδια να του κάνει στοματικό σεξ το 2006. Ο Γουάινστιν έχει απορρίψει οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του για μη συναινετική σεξουαλική επαφή. Επίσης, τον Αύγουστο είχαν απαγγελθεί σε βάρος του δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γουάινστιν τον Μάιο του 2018 είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Ομως, την Τετάρτη η εγγύησή του ανέβηκε από το 1 εκατ. δολάρια στα 5 εκατ. δολάρια, καθώς ο εισαγγελέας τον κατηγόρησε ότι παραποίησε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Ο Γουάινστιν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με «πι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.