ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H άλλη πλευρά των γιορτών: Τα 600 εργοστάσια Χριστουγέννων όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν 12 ώρες για ένα κομμάτι ψωμί

H άλλη πλευρά των γιορτών: Τα 600 εργοστάσια Χριστουγέννων όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν 12 ώρες για ένα κομμάτι ψωμί

Το χριστουγεννιάτικο χωριό Yiwu της Κίνας δεν μοιάζει με κανένα άλλο της κατηγορίας τους, καθώς μέσα δεν θα βρούμε ξωτικά και έναν παχουλό ¶γιο Βασίλη να μας περιμένουν, αλλά 600 εργοστάσια, τα οποία παράγουν το 60% των χριστουγεννιάτικων στολιδιών της υφηλίου.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά χονδρικής μικρών εμπορευμάτων στον κόσμο. Πολύχρωμα έλατα, δρόμοι γεμάτοι φωτάκια LED, χριστουγεννιάτικες κάλτσες, κουκουνάρια και το κόκκινο χρώμα που επικρατεί σε όλο τον χώρο είναι τα χαρακτηριστικά του χωριού.

Οι εργάτες των εργοστασίων παράγουν οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι μετανάστες, που δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα για 200 με 300 λίρες Αγγλίας τον μήνα. Και ίσως να φαίνεται ένας θαυμαστός κόσμος για εμάς που τον παρατηρούμε από έξω, όμως η αλήθεια είναι ότι η αγορά πλέον δεν έχει τα έσοδα που συνήθιζε στο παρελθόν, καθώς το Yiwu χάνει τους πελάτες του από τους διαδικτυακούς κολοσσούς Alibaba και Made In China.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χρήστες, μέσα από αυτές τις αγορές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από περίπου ένα εκατομμύριο διαφορετικά στολίδια με το πάτημα ενός κουμπιού, σε αντίθεση με το χριστουγεννιάτικο εργοστάσιο, που χωράει στις αποθήκες τους μέχρι 400.000 προϊόντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.