ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Μεντβέντεφ – Εφαρμογή των εξαγγελιών Πούτιν για μεταρρύθμιση του κράτους

Ρωσία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Μεντβέντεφ – Εφαρμογή των εξαγγελιών Πούτιν για μεταρρύθμιση του κράτους

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Βλάντιμιρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του, έρχονται ριζικές αλλαγές στη δομή του ρωσικού κράτους, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση της τωρινής ρωσικής κυβέρνησης (σε συνεννόηση πάντα με τον πρόεδρο Πούτιν).

Την παραίτησή της υποβάλλει η ρωσική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στον απόηχο της ομιλίας του προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πριν ανακοινώσει την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου, ο Μεντβέντεφ συναντήθηκε με τον Πούτιν για να συζητήσει την ομιλία που έλαβε χώρα νωρίτερα την Τετάρτη, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν,αφού αποδέχθηεκ την παραίτηση της κυβέρνησης, την ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκανε, ενώ γνωστοποίησε ότι θα συναντηθεί με κάθε υπουργό.

Επίσης, ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να παραμείνουν στα καθήκοντά τους μέχρι το σχηματισμό της νέας.

Όπως έκανε, παράλληλα, γνωστό, σκοπεύει να συστήσει και να αναθέσει στον Μεντβέντεφ τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Εξήγησε δε, ότι σχεδιάζει την καθιέρωση του χαρτοφυλακίου του «αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας», θέση την οποία θα προτείνει στον Μεντβέντεφ. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, μάλιστα, έχει ήδη συμφωνήσει να αναλάβει αυτή τη νέα θέση.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος – σε ομιλία του προς τους βουλευτές, τους υπουργούς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους – εστίασε στην εσωτερική πολιτική, αναφερόμενος στην οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα αλλά και στη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Μεντβέντεφ – μεταξύ άλλων – επεσήμανε ότι η πρωινή ομιλία του Πούτιν περιγράφει μια σειρά «θεμελιωδών αλλαγών» στο ρωσικό Σύνταγμα.

«Αυτές οι αλλαγές, όταν υιοθετηθούν, θα σηματοδοτήσουν σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στον αριθμό των άρθρων του Συντάγματος, αλλά και στην ισορροπία της εξουσίας ως “σύνολο”» επεσήμανε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αλλαγές, όπως έσπευσε να προσθέσει, θα εφαρμοστούν στην «εκτελεστική εξουσία, τη νομοθετική εξουσία, καθώς και στη δικαστική εξουσία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.