Επίθεση διαδηλωτών σε Μακρόν: Νέα ντοκουμέντα στο φως της δημοσιότητας (βίντεο)

Επίθεση διαδηλωτών σε Μακρόν: Νέα ντοκουμέντα στο φως της δημοσιότητας (βίντεο)

Νέα ντοκουμέντα είδαν το φως της δημοσιότητας από την απόπειρα επίθεσης απεργών στο Γάλλο πρόεδρο και τη γυναίκα, κατά την έξοδό τους από θέατρο στο Παρίσι. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές της μεγάλης έντασης που επικρατεί στη Γαλλία τους τελευταίος μήνες με κύριο θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα το βράδυ έξω από το θέατρο Μπουφ ντι Νορ αφού το προεδρικό ζεύγος έφθασε εκεί για να παρακολουθήσει παράσταση του έργου La Mouche (Η Μύγα).

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν διαδηλωτές να φωνάζουν «Μακρόν παραιτήσου» και κάποια στιγμή να προσπαθούν να μπουν στο θέατρο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ, στο βόρειο Παρίσι.

«Έγινε απόπειρα εισβολής στο θέατρο, όμως το προεδρικό ζεύγος μπόρεσε να παραμείνει μέχρι το τέλος της παράστασης και έφυγε από τον χώρο με αυτοκίνητο γύρω στις 10 μ.μ. με αστυνομική συνοδεία», δήλωσε πηγή στο περιβάλλον του Μακρόν.

Οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα του θεάτρου, επιβεβαίωσε η αστυνομία του Παρισιού. Τα μέλη της προεδρικής ασφάλειας απομόνωσαν τον πρόεδρο για μερικά λεπτά για την προστασία του και στη συνέχεια εκείνος επέστρεψε στην αίθουσα και παρακολούθησε την παράσταση μέχρι το τέλος.

Την παρουσία του προέδρου στο θέατρο είχε κάνει γνωστή μέσω του Twitter ο δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής Ταχά Μπουχάφ, ο οποίος βρισκόταν επίσης στον χώρο. Αργότερα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Από το περιβάλλον του Μακρόν έγινε γνωστό πως ο Ταχά Μπουχάφ καθόταν τρεις σειρές πίσω από τον πρόεδρο και έστειλε στο Twitter φωτογραφίες οι οποίες παρακίνησαν τους διαδηλωτές να έρθουν για να αναστατώσουν την παράσταση.

Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Νταβίντ Ντιφρέν, επισήμανε στο Twitter ένα άλλο μήνυμα που είχε εμφανισθεί γύρω στα δέκα λεπτά της ώρας πριν από εκείνο του Ταχά Μπουχάφ, αποκάλυπτε την παρουσία του προέδρου στο θέατρο και καλούσε τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν μπροστά από το Μπουφ Ντι Νορ.

Από το περιβάλλον του Μακρόν έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος θα συνεχίσει να πηγαίνει στο θέατρο, παρά το επεισόδιο αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο πρόεδρος θα συνεχίσει να πηγαίνει σε θεατρικές παραστάσεις, όπως το συνηθίζει. Θα υπερασπιστεί την ελευθερία της δημιουργίας ώστε αυτή να μην διαταράσσεται από βίαιες πολιτικές δράσεις», ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.