Το νεότερο μέλος της λέσχης των πιο έξυπνων ανθρώπων του πλανήτη είναι…3 ετών (φωτο)

Το νεότερο μέλος της λέσχης των πιο έξυπνων ανθρώπων του πλανήτη είναι…3 ετών (φωτο)

Eκ πρώτης όψεως δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει την ιδιοφυία πίσω από το γλυκό προσωπάκι του τρίχρονου Μοχάμεντ Χαρίζ Νατζίμ.

Ο μικρός μοιάζει με τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του: λατρεύει τα Lego, το τραγούδι, τη ζωγραφική, τις πλαστελίνες. Μόνον που είναι τόσο έξυπνος, ώστε συμπεριλήφθηκε ως νεότερο μέλος στο βρετανικό παράρτημα της Mensa, της λέσχης των ιδιοφυιών, αφού συγκέντρωσε 142 πόντους σε τέστ νοημοσύνης στο Ντάρχαμ της Βρετανίας. Τι σημαίνει αυτό; ότι είναι ευφυέστερος από το 99,7% των κατοίκων του πλανήτη μας, σχεδόν τόσο έξυπνος όσο ο «δικός« μας Τάσος Γεροντίδης, ο οκτάχρονος μαθητής τρίτης δημοτικού από την Πέλλα, που έχει εντυπωσιάσει τους ειδικούς με τις ικανότητες του στους τομείς του ρέοντος συλλογισμού, της οπτικοχωρικής αντίληψης και της ταχύτητας επεξεργασίας.

Ο μικρός Μοχάμεντ άρχισε να μιλά από την ηλικία των επτά μηνών.

https://www.instagram.com/p/B1-43qzpux_/?utm_source=ig_embed

Οι γονείς του, Ανίρα και Μοχντ, που κατάγονται από τη Μαλαισία, δεν είχαν αντιληφθεί, ωστόσο, εξ’ αρχής ότι το βλαστάρι τους είναι μια ιδιοφυία. «Νομίζαμε ότι έτσι είναι όλα τα παιδιά», είπε η μητέρα του στη βρετανική εφημερίδα “Metro”. Το κατάλαβαν μόνον όταν το παιδί πήγε στον παιδικό σταθμό κι οι νηπιαγωγοί έμειναν άφωνοι με τις επιδόσεις του. Σε ηλικία δύο ετών διάβαζε μόνος του παραμύθια τα βράδυα στο κρεβάτι του, ενώ μπορεί ήδη να γράφει και να κάνει αριθμητικές πράξεις και υπολογισμούς, χώρια που μιλά δύο γλώσσες, τη μητρική του και τα Αγγλικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το στοίχημα για τη μητέρα του είναι να δώσει στον γιο της την απαιτούμενη ώθηση για να μην τεμπελιάσει το μυαλό του και «ξεθωριάσει» η ιδιοφυία του. Από την άλλη δεν θέλει να τον πιέζει και πάρα πολύ: «Εκείνο που θέλουμε είναι να είναι ένα φυσιολογικό παιδί. Και το σπουδαιότερο, να είναι ευτυχισμένος»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.