ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργίες για το συνταξιοδοτικό – Τα σωματεία ζητάνε την οριστική απόσυρση του νόμου

Γαλλία: Συνεχίζονται οι απεργίες για το συνταξιοδοτικό – Τα σωματεία ζητάνε την οριστική απόσυρση του νόμου

Η ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας, την οποία προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, ημέρα κατά την οποία τα εργατικά συνδικάτα έχουν ανακοινώσει νέες απεργίες και διαδηλώσεις.

Ο επικεφαλής του ισχυρού συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ δεσμεύθηκε οι κινητοποιήσεις «να συνεχιστούν ως την απόσυρση» της μεταρρύθμισης.

Κατά την 51η ημέρα του κινήματος που ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου τα συνδικάτα που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις (CGT, FO, CFE-CGC και άλλα) ελπίζουν σε «μέγιστη κινητοποίηση» και προβλέπουν «να συνεχίσουν και να εντείνουν τις ενέργειες».

Διαδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα σε όλη τη Γαλλία και στο Παρίσι η διαδήλωση αναμένεται να διασχίσει την καρδιά της πρωτεύουσας.

Αναμένοντας πιθανά «βίαια επεισόδια και ταραχές» ο διοικητής της αστυνομίας Ντιντιέ Λαλεμάν ανακοίνωσε ότι «θα κινητοποιήσουμε σημαντικά ανθρώπινα και υλικά μέσα», ενώ παράλληλα ζήτησε «ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του» προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά.

Η ένταση οξύνθηκε αυτή την εβδομάδα με διακοπές ρεύματος για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το συνδικάτο CGT- Energie, κάποια μέλη του οποίου τέθηκαν υπό κράτηση για μικρό χρονικό διάστημα.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έπειτα από μια επιστροφή σχεδόν στην κανονικότητα τις τελευταίες ημέρες, θα υπάρξουν εκ νέου προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων (SNCF) και των RATP στο Παρίσι, κυρίως στο μετρό.

Μόλις υιοθετηθούν από το υπουργικό συμβούλιο τα δύο νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα πάνε προς έγκριση στην Εθνοσυνέλευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης, των εργατικών και εργοδοτικών συνδικάτων για σημεία κλειδί της μεταρρύθμισης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.