ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Συνεχίζουν τα παραλειπόμενα της…«Συμφωνίας των Πρεσπών» – Οι Σκοπιανοί αποκαλούν τα κρασιά τους «Μακεδονικά» και φέτος

Συνεχίζουν τα παραλειπόμενα της…«Συμφωνίας των Πρεσπών» – Οι Σκοπιανοί αποκαλούν τα κρασιά τους «Μακεδονικά» και φέτος

Ως «μακεδονικά» συνεχίζουν να εμφανίζονται διάφορα κρασιά των Σκοπίων, όπως καταγγέλλει Έλληνας οινοπαραγωγός δείχνοντας το κλίμα της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και διατηρεί και η σημερινή, εν όψει της διεθνούς έκθεσης οίνου «PROWEIN 2020» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το ίδιο είχαν κάνει και πέρυσι όπως μπορείτε να δείτε εδώ και καμία ελληνική αντίδραση δεν φαίνεται να έχει γίνει για να σταματήσει οριστικά αυτά τα φαινόμενα.

Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν όπως και πέρυσι στο να πηγαίνουν στις εκθέσεις τους τα δικά τους κρασιά και να τα παρουσιάζουν ως…”Μακεδονικά” καθώς η “περίφημη” αυτή “Συμφωνία”αφήνει σε πλήρη αοριστία το θέμα της εμπορικής ονομασίας, των εμπορικών σημάτων και της επωνυμίας των προϊόντων της μακεδονικής γης εκτός των όσων άλλων δεινών μας έχει φέρει.

Έτσι φέτος ο Φεδερίκο Λαζαρίδης που είναι οινοπαραγωγός, σε επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης, καταγγέλλει την «ασύστολη καπηλεία του όρου “Macedonian wines” από τη γειτονική χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνή έκθεση οίνου «PROWEIN» θα διεξαχθεί στις 15, 16 και 17 Μαρτίου του 2020, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται μάλιστα, για τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού παγκοσμίως, προσελκύοντας χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες.

Και καταλήγει: «Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια έντονη σύγχυση στο ξένο καταναλωτικό κοινό ως προς την πραγματική προέλευση του προϊόντος, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μονίμως στην δυσάρεστη θέση να διευκρινίζουμε ότι το ΠΓΕ Μακεδονία, αφορά ελληνικά και μόνο κρασιά που παράγονται στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας, όπως και ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.