
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ρωσία θα σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ο Ρώσος ηγέτης εκτίμησε ότι αυτό είναι μόνο θέμα χρόνου και αποτελεσματικότητας της κοινής προσπάθειας μεταξύ κράτους, κοινωνίας και επιχειρήσεων.
«Όταν η κατάσταση αλλάξει, σίγουρα θα αλλάξει προς το καλύτερο – αυτό είναι 100% σίγουρο. Η ερώτηση, βέβαια, είναι η διάρκεια και η αποτελεσματικότητα της κοινής δουλειάς μας, και όλοι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ελεύθερο περιεχόμενο ή τα προϊόντα σας σήμερα θα παραμείνουν πελάτες σας», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας σε συνάντηση με επιχειρηματίες την Πέμπτη.
Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ανταπόκριση της Ρωσίας στην απειλή του COVID-19, ο Πούτιν εκτίμησε ότι η Ρωσία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό σε λιγότερο από τρεις μήνες.
«Οι συνεργάτες μου αναμένουν ότι θα νικήσουμε τον κορωνοϊό σε δύο ή τρεις μήνες. Αυτή είναι μια καλή πρόβλεψη, καθώς σε πολλές χώρες οι άνθρωποι λένε ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα… Είναι βέβαιο ότι θα τελειώσουμε με αυτή την κατάσταση και ελπίζω ακόμη και νωρίτερα απ’ όσο είπατε (σ.σ. δύο ή τρεις μήνες)», δήλωσε ο Πούτιν.
Υπενθυμίζεται ότι χτες, Τετάρτη, ο Πούτιν δήλωσε ότι πρέπει να αναβληθεί η ψηφοφορία για τις συνταγματικές τροποποιήσεις που ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Απριλίου.
Σε διάγγελμά του, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι αδύνατον να μπλοκαριστεί εντελώς η εξάπλωση της πανδημίας στη Ρωσία. Το σημαντικότερο είναι να μείνουν όλοι στα σπίτια τους, είπε και ανέφερε ότι όλη η χώρα θα έχει πληρωμένη άδεια διάρκειας μιας εβδομάδας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.